-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisėjas neįžvelgė, kad „darbietis“ Trakų vicemeras Voitechas Vinskevičius, gelbėdamas sūnų, grasino policininkams

Trakų teismas išteisino kišimusi į policijos darbą kaltintą Trakų vicemerą Voitechą Vinskevičių.
Policijos reidas
Asociatyvinė iliustracija / Policijos nuotr.

Trakų rajono apylinkės teismas išteisino kišimusi į policijos pareigūnų veiklą kaltintą Trakų rajono vicemerą „darbietį“ Voitechą Vinskevičių.

Darbo partijos Trakų skyriaus pirmininko pirmasis pavaduotojas bei Trakų rajono savivaldybės tarybos narys kaltintas, kad 2012 metų rugpjūčio 8 dieną Trakų rajono policijos komisariato pareigūnams sustabdžius sūnaus M.V. vairuojamą automobilį ir pareigūnams pradėjus rašyti administracinių teisės pažeidimų protokolą dėl padarytų Kelių eismo taisyklių pažeidimų, V.Vinskevičius ėmė naudoti savo įtaką.

Bylos duomenimis, sakydamas, kad jis yra savivaldybės tarybos narys ir grasindamas, jog turi daug pažįstamų, todėl ras būdų bei pasistengs, kad būtų dažniau atliekami Trakų rajono policijos pareigūnų veiklos patikrinimai – siekė priversti pareigūnus, kad jie neberašytų administracinių teisės pažeidimų protokolo jo sūnui M.V.

Išnagrinėjęs baudžiamąją bylą teismas nustatė, kad Policijos veiklos įstatyme nurodyta, jog policijos pareigūnai esant akivaizdiems nusikaltimo, nusižengimo ar įstatymo pažeidimo požymiams privalo reikalauti asmenį vykdantį tokią neteisėtą veiklą tuoj pat ją nutraukti ir vykdyti policijos teisėtus nurodymus.

„Tuo metu policijos pareigūnai nesiėmė jokių veiksmų ir nereikalavo iš Voitecho Vinskevičiaus nutraukti neteisėtą veiką, tuo savo veiksmais pripažindami, kad Vinskevičiaus veika neturėjo nusikaltimui, nusižengimui ar administraciniam pažeidimui būdingų požymių“, – rašoma teismo pranešime.

Pasak teismo atstovo spaudai pranešimo, V.Vinskevičius bendravo tik su vienu policijos pareigūnu, o su kitu pareigūnu, kuris tuo metu rašė administracinių teisės pažeidimų protokolą jis iš viso nebendravo, todėl jo paveikti ar kištis į jo veiklą politikas negalėjo, taip pat tokiu atveju, teismo nuomone, protokolą rašiusiam pareigūnui negalėjo būti daromas ir tiesioginis ar netiesioginis psichologinis spaudimas. Taip pat teismas pabrėžė, kad byloje objektyvių įrodymų – vaizdo ar garso įrašų, galinčių patvirtinti V.Vinskevičiaus kaltumą – byloje nėra.

Įvertinęs kaltinamojo, nukentėjusiųjų ir liudytojų duotus parodymus bei byloje surinktą ir ištirtą medžiagą, teismas konstatavo, kad byloje nenustatyta objektyvių duomenų, vienareikšmiškai ir neabejotinai patvirtinančių, kad vicemeras padarė Baudžiamojo kodekso 288 straipsnyje numatytą nusikalstamą veiką, todėl yra išteisintinas.

Išteisinamasis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui, jis kol kas nėra įsiteisėįęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius