Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisėjų garbės teismas atidėjo teisėjos N.Venckienės drausmės bylos nagrinėjimą

Penktadienį Nacionalinėje teismų administracijoje vykusiame Teisėjų garbės teismo (toliau – Garbės teismas) posėdyje nuspręsta atidėti Kauno apygardos teismo teisėjos Neringos Venckienės drausmės bylos nagrinėjimą.
Žurnalistai kalbina D.Kedžio seserį N.Venckienę.
Žurnalistai kalbina N.Venckienę / Aliaus Koroliovo nuotr.

Nacionalinės teismų administracijos pranešime spaudai teigiama, kad toks sprendimas priimtas  atsižvelgus į spalio  14 d. gautą N.Venckienės prašymą, kuriame ji nurodo, kad negalės dalyvauti Garbės teismo posėdyje, ir prašo atidėti jai iškeltos drausmės bylos nagrinėjimą. Garbės teismo nariai posėdžio metu išnagrinėjo N.Venckienės prašymą, įvertino jos neatvykimo į posėdį priežasčių svarbum ir nusprendė bylos nagrinėjimą atidėti. 

Teisėja N.Venckienė savo prašyme nurodė, kad Garbės teismo posėdyje negalės dalyvauti dėl užimtumo tiesioginiame darbe – nagrinės jai priskirtą civilinę bylą Kauno apygardos teisme. Taip pat prašyme teisėja nurodė, kad yra pateikusi skundą Vyriausiajam  administraciniam teismui dėl Teisėjų etikos ir drausmės komisijos sprendimo (toliau – Komisija), teisėjai iškelti drausmės bylą ir prašo bylos nagrinėjimą Garbės teisme atidėti iki to laiko, kai bus išnagrinėtas jos pateiktas skundas. Garbės teismas pabrėžė, kad šis faktas yra reikšmingas nagrinėjant teisėjos drausmės bylą. 

Rugpjūčio 2 d. Teisėjų etikos ir drausmės komisija nusprendė N.Venckienei iškelti drausmės bylą, nustačiusi, kad teisėjos elgesyje yra požymių, jog teisėja galėjo pažeisti Teisėjų etikos kodekso nuostatas. Komisijos nuomone, teisėjos viešai reikšta asmeninė nuomonė apie konkrečias bylas, teikta įstatymuose nenumatyta teisinė pagalba ir kiti galimai su Teisėjų etikos kodekso nuostatomis nesuderinami veiksmai galėjo pažeminti teisėjo vardą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius