Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Teismas buvusį Panevėžio pareigūną Joną Bilinską nuteisė dėl kontrabandos gabenimo

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Imuniteto skyriaus pareigūnai Jono Bilinsko vairuojamame specialiaisiais ženklais nepažymėtame specialiajame automobilyje rado 50 cigarečių pakelių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Už padarytą administracinį teisės pažeidimą surašytas protokolas, pradėtas tarnybinis patikrinimas. Panevėžio apskrities VPK vadovybė Panevėžio rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus vyresnįjį tyrėją atleido iš darbo dar praėjusį pavasarį, o dabar ekspareigūnas sulaukė ir teismo sankcijos.
Kontrabandinės cigaretės
Asociatyvinė iliustracija: kontrabandinės cigaretės / MKT nuotr.

2014 m. lapkričio 26 d. Panevėžio apygardos teismas nutarė panaikinti Panevėžio miesto apylinkės teismo 2014 m. spalio 3 d. nutarimą ir priimti naują nutarimą, kuriuo buvęs pareigūnas Jonas Bilinskas pripažintas kaltu pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 163 (2) str. 2 d.

2014 m. kovo 25 d. J.Bilinskas atleistas iš pareigų už pareigūno vardo pažeminimą. Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Panevėžio rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus vyresnysis tyrėjo vairuojamame specialiaisiais ženklais nepažymėtame specialiajame automobilyje rado 50 cigarečių pakelių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Atlikus tarnybinį patikrinimą, nuspręsta, kad Jonas Bilinskas, būdamas policijos pareigūnu ir žinodamas, kad akcizais apmokestinamų prekių laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką yra administracinis teisės pažeidimas, neužkardė neteisėtų veiksmų, kuriems užkirsti kelią buvo jo profesinė pareiga, pats padarė administracinį teisės pažeidimą. Savo veiksmais ir elgesiu pažemino policijos pareigūno vardą, nevykdė Lietuvos Respublikos policijos veiklos įstatyme numatytų policijos pareigūno pareigų ir pažeidė Vidaus tarnybos statute numatytą nuolatinį bendrųjų pareigūno pareigų vykdymo principą, pažeidė Lietuvos policijos pareigūnų etikos kodeksą.

2014 m. spalio 3 d. pirmosios instancijos teismas J.Bilinskui administracinio teisės pažeidimo bylos teiseną nutraukė, o 2014 m. lapkričio 26 d. Panevėžio apygardos teismas panaikino šį nutarimą ir J.Bilinską pripažino kaltu ir paskyrė 2 000 Lt baudą su 50 pakelių cigarečių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis konfiskavimu.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Egidijus Lapinskas pabrėžia, kad Lietuvos policijos pareigūnų etikos kodeksas nustato, kad tarnyba policijoje grindžiama pagarbos žmogui ir valstybei, teisingumo, sąžiningumo, nesavanaudiškumo, padorumo, nešališkumo, atsakomybės, viešumo ir pavyzdingumo principais, ir įpareigoja pareigūnus saugoti profesinę garbę, savo gerą vardą ir elgtis taip, kad savo veiksmais ar elgesiu nežemintų policijos pareigūno vardo. To nesilaikantys pareigūnai negali tarnauti vidaus tarnybos sistemoje, o jų pažeidimai nėra ir nebus toleruojami, pažymima Panevėžio apskrities VPK atstovų pirmadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius