Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas dar kartą įvertino kontrabandos ir pilstuko barono „žygdarbius“

Ketvirtadienį dar vieną teismo nuosprendį išklausė kontrabandos ir pilstuko baronu tituluojamas Mažeikių rajono gyventojas Darius Lukšas, kuris prieš mėnesį jau buvo nuteistas dėl pilstuko gamybos.
Darius Lukšas
Darius Lukšas / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, šįkart Šiaulių apygardos teismo sprendimu už kontrabandinių cigarečių laikymą bei gabenimą ir kitus su tuo susijusius nusikaltimus D.Lukšas nuteistas kalėti ketverius metus pataisos namuose, o jo bendrininkams skirtos tūkstantinės baudos. 

D.Lukšas Šiaulių apygardos teisme buvo teisiamas ir sausio gale.

Ketvirtadienį baronas ir kiti kaltinamieji sulaukė bausmių už 2008 ir 2009 m. įvykdytus nusikaltimus. 

2008 m. lapkritį VSAT operatyvininkams D.Lukšas įkliuvo, kai Mažeikių rajono Geidžių kaimo sodyboje ūkiniame pastate buvo aptiktas stambus kontrabandinių rūkalų krovinys. 

D.Lukšą pasieniečiai sulaikė sodybos kieme, kai jis iš ūkinio pastato į savo automobilį krovė dėžes su rūkalais. Ūkiniame pastate VSAT pareigūnai aptiko 19 tūkst. 100 pakelių cigarečių „Prima“, „CCCP“ ir „Jin Ling“. Visos rūkalų pakuotės buvo paženklintos rusiškomis banderolėmis. Mažeikiškio vairuotame automobilyje rasta dar 330 pakelių cigarečių su rusiško pavyzdžio banderolėmis.

2009-ųjų lapkritį VSAT pareigūnams vėl įkliuvęs kurį laiką nuo teisėsaugos slapstęsis kvaišalų baronas, kuriam buvo išduotas ir Europos arešto orderis, automobiliu gabeno 6 tūkst. 652 pakelius cigarečių „Saint George“ su rusiškomis banderolėmis. Atlikus kratą įtartinoje sodyboje, jos ūkiniame pastate aptikta  dar 2 tūkst. 500 pakelių cigarečių „Jin Ling“ ir 7 tūkst. pakelių cigarečių „Prima“ su rusiškomis banderolėmis.

Be to, kad Šiaulių apygardos teismo sprendimu D. Lukšas ketvirtadienį nuteistas kalėti ketverius metus, jis valstybei turės sumokėti 3 tūkst. litų - konfiskuotino automobilio vertės įmoką.

Kitiems trims teisiamiesiems, barono talkininkams, paskirtos piniginės baudos. 43-ejų metų Virgilijus Peleckis turės sumokėti 26 tūkst. litų baudą, taip pat vyras valstybės iždui turės sumokėti 2 tūkst. litų konfiskuotino turto vertės - Audi automobilio — įmoką. Jo seseriai, 53-ejų Reginai Šimkuvienei, skirta 6 tūkst. 500 litų bauda.

Kęstučiui Mikniui teismas skyrė 19 tūkst. 500 litų baudą.

Artimiausiu metu D.Lukšo laukia dar vienas, jau trečias pastaruoju metu, teismo posėdis. Jame bus skelbiamas nuosprendis dėl kaltinimų 2007 m. įvykdžius nusikalstamas veikas – gegužę gabentų 48 tūkst. pakelių cigarečių „Prima” su rusiškomis  banderolėmis ir daugiau kaip 2 tonų techninio etilo alkoholio, kuris, įtariama, būtų naudojamas falsifikuotų alkoholinių gėrimų gamybai, taip pat dėl liepą gabentų 40 tūkst. pakelių „Saint George Lights“ su rusiškomis banderolėmis. 

Nemalonumai D.Lukšui tuo nesibaigia. VSAT pareigūnai atlieka ikiteisminius tyrimus ir ruošiasi teismui perduoti dar dvi bylas dėl falsifikuoto alkoholio gamybos organizavimo, kuriose D.Lukšui pareikšti įtarimai.

2007 m. gegužę Mažeikiuose buvusios lentpjūvės patalpose aptiktas dideliais mastais veikęs falsifikuotų alkoholinių gėrimų gamybos fabrikas. Tuomet į VSAT pareigūnų rankas pateko pusšeštos tonos įvairių alkoholinių gėrimų klastočių ir žaliavos neva rusiškiems falsifikatams gaminti, degtinės varymo ir išpilstymo įranga. Čia pat aptikti kalnai kamštelių, etikečių ir banderolių buvo skaičiuojami dešimtimis dėžių.

2008 m. birželį Šiaulių rinktinės pasieniečiai patikrino vieną Mažeikiuose esančios sodų bendrijos namelį. Čia VSAT pareigūnai aptiko 70 dėžių su cigaretėmis „Jin Ling“. Namelyje taip pat rasta 20 plastmasinių 200 litrų talpos statinių su skysčiu, skleidžiančiu alkoholio kvapą, rusiškų banderolių ir alkoholinių gėrimų falsifikavimo įranga – siurbliai, filtrai, įvairios žarnos su čiaupais, talpos svaigalams skiesti ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius