-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teismas Henrikui Daktarui: neužtenka nebūti kelių ereliu, kad galėtum mėgautis laisve

Lietuvos apeliacinis teismas (LApT) atmetė H.Daktaro, pravarde Henytė, skundą dėl jam skirtos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo.
Henrikas Daktaras
Henrikas Daktaras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

LApT teisėjas Svajūnas Knizleris trečiadienio popietę paskelbė, jog atmeta Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu vadinto H.Daktaro ir jo gynėjo skundą dėl suėmimo termino pratęsimo.

Teisėjo vertinimu, gegužės 18-osios Klaipėdos apygardos teismo nutartis, kuria leista H.Daktarui taikyti griežčiausią kardomąją priemonę iki pat rudens, yra pagrįsta ir teisėta.

Kaip vakar pasakojo 15min.lt, nuolat naujų argumentų, kodėl gali būti paleistas į laisvę, randantis kaltinamasis šįkart buvo pažadėjęs laisvėje ne tik nedaryti naujų nusikaltimų, bet ir gyrėsi mokantis griežtai laikytis „teisėtvarkos įstatymų“, įvairiausių apribojimų.

„Aš net Kelių eismo taisyklių nepažeidžiau!“ – antradienį teismą tikino 54 metų H.Daktaras.

Tačiau galutinį ir neskundžiamą verdiktą paskelbęs LApT teisėjas labiau atsižvelgė į prokuratūros argumentus: Henytė teisiamas už sunkius nusikaltimus, jam gresia laisvės atėmimas net iki gyvos galvos, tai gali paskatinti jį bėgti, slėptis nuo teismo.

Trečiadienį H.Daktaras nepageidavo būti konvojaus atvežtas iš Lukiškių kameros į teismą išklausyti nutarties. Dokumento kopiją teismas apeliantui išsiųs paštu.

Kaip žinoma, ikiteisminio tyrimo ir teisminio proceso metu H.Daktaras nuolat išreiškia nepasitenkinimą, kad iki nuosprendžio paskelbimo prastomis sąlygomis yra laikomas už grotų. Skundais jis kaskart siekia, kad kardomoji priemonė jam būtų sušvelninta (žr. susijusius straipsnius).

Su advokatų pagalba, teismą Henytė užverčia ne tik teisiniais argumentais. Kaunietis akcentuoja, kad paleidus jį į laisvę būtų sutaupyta daug mokesčių mokėtojų pinigų, be to, jis esą irgi įsidarbintų ir pats mokėtų mokesčius valstybei.

Keturių vaikų tėvas H.Daktaras taip pat visada labai pabrėžia norintis išlaikyti socialinius ryšius su savo šeima. „Galiu porą vaikų padaryt!“ – sykį tokį argumentą, kuo Lietuvai galėtų būti naudingesnis laisvėje nei už grotų, teisme mestelėjo nusikalstamo pasaulio autoritetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius