Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas leido suimti Kauno bare triukšmavusius, policijai pasipriešinusius ir „kamuolinių“ gaujos nariais prisistačiusius jaunuolius

Kauno teismas leido suimti du jaunuolius, kurie triukšmavo bare, pasipriešino pareigūnams ir prisistatė „kamuolinių“ gaujos nariais.
Policininko amunicija
Policininko amunicija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Šias metais Kauno apskrityje užfiksuoti jau aštuoni pasipriešinimai policijos pareigūnams. Visais atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai. Šių nusikalstamų veikų ištyrimas aukštas, todėl pažeidėjams išsisukti dažniausiai nepavyksta. Taip pat šiemet iš minėtų 8 ikiteisminių tyrimų, jau keturi perduoti teismui, iš jų du pagreitinto proceso tvarka.

Kaip rašoma Kauno apskrities VPK pranešime, įstatymai numato, kad asmuo, padaręs šį nusikaltimą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Praėjusį penktadienį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Santakos policijos komisariate buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui.

Kaip jau skelbė 15min.lt, tądien apie 22.30 val. gautas pranešimas, kad Kaune, Baltų pr. esančiame bare, neblaivūs vyriškiai ginklu grasina barmenei ir apsaugos darbuotojams. Atvykus Kauno policijos patruliams, piliečiai E.R. (gim. 1986 m.), M.C. (gim. 1979 m.) ir G.C. (gim. 1982 m.) nenurimo, siekdami išvengti sulaikymo, grasindami panaudoti smurtą bei suduodami smūgius pasipriešino valstybės tarnautojams.

Panaudojus kovinius imtynių veiksmus ir spec. priemones elektroimpulsinį prietaisą „Taser“ bei antrankius, minėti asmenys buvo sulaikyti, o vėliau uždaryti į Kauno apskrities VPK areštinę. Sulaikytieji buvo neblaivūs.

Sekmadienį Kauno m. apylinkės teismas dviem iš įtariamųjų, tai yra M.C. ir G.C. skyrė griežčiausią kardomąją priemonę suėmimą, E.R. suėmimo išvengė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius