-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nagrinėja „Kėdainių krašto“ ir Žurnalistų etikos inspektorės ginčą

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pradėjo nagrinėti administracinę bylą pagal viešosios įstaigos „Šou centras“ skundą Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai dėl sprendimo, pripažinusio pareiškėją pažeidusiu Visuomenės informavimo įstatymo nuostatas, panaikinimo.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad viešoji įstaiga „Šou centras“ prašo Vilniaus apygardos administracinio teismo panaikinti kaip neteisėtą  2011 m. birželio 21 d. Žurnalistų etikos inspektorės sprendimą, kuriuo pripažįstama, kad pareiškėjas, 2011 m. sausio 21 d. laikraštyje „Kėdainių kraštas“ išspausdinęs publikaciją „Darbietis apsimelavo“, pažeidė Visuomenės informavimo įstatymo nuostatas.

Šiuo sprendimu VšĮ „Šou centras“ buvo įspėta ir įpareigota nedelsiant paneigti laikraštyje „Kėdainių kraštas“ išspausdintą tikrovės neatitinkančią, pareiškėjo Juozo Gaidamavičiaus garbę ir orumą žeminančią informaciją. Pareiškėjas mano, kad Žurnalistų etikos inspektorė, apie skundo nagrinėjimą tinkamai nepranešusi pareiškėjui, neobjektyviai, vienašališkai ir tendencingai ištyrė viešo asmens – Kėdainių savivaldybės tarybos nario Juozo Gaidamavičiaus – skundą ir priėmė neteisėtą ir nepagrįstą sprendimą. Pasak pareiškėjo, publikacijos „Darbietis apsimelavo“ autorius Vaclovas Volkus etiškai ir korektiškai, nepažeisdamas Visuomenės informavimo įstatymo, paneigė viešo asmens Juozo Gaidamavičiaus laikraštyje „Rinkos aikštė“ papasakotus faktus apie 1991 m. sausio 12-osios nakties įvykius Kėdainiuose. Kaip teigiama skunde teismui, autorius savo publikacija siekė užkirsti kelią Lietuvos istorijos klastojimui ir pateikė visuomenei įrodymus, kad J.Gaidamavičius Sovietų armijos šturmo atveju nebuvo deleguotas trauktis į pogrindį ir iš ten vadovauti rajonui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius