Teismas negrąžino į darbą atleisto VRM centro „Pušynas“ vadovo V.Nesteckio

Teismas atmetė atleisto Vidaus reikalų ministerijos (VRM) poilsio ir reabilitacijos centro „Pušynas“ vadovo Vinco Nesteckio prašymą grąžinti jį į pareigas.
Vincas Nesteckis
Vincas Nesteckis / Palangostiltas.lt nuotr.

Vidaus reikalų ministras įsakymą dėl tuo metu sirgusio V.Nesteckį atleidimo pasirašė balandį. Jis atleistas dėl galbūt įstatymams prieštaraujančių pirkimų, neefektyvios centro veiklos.

Palangos miesto apylinkės teismas šią savaitę nusprendė netenkinti A.Nesteckio prašymo, kuriuo jis siekė, kad teismas pripažintų neteisėtu jo atšaukimą iš darbo „Pušyne“ ir grąžintų jį į pareigas bei priteistų vidutinį darbo užmokestį už priverstinės pravaikštos laiką bei 4 tūkst. eurų neturtinę žalą.

„Ieškinys yra atmestas“, - BNS penktadienį sakė teismo atstovė Ieva Kutkaitienė.

Bylą nagrinėjusi teisėja Diana Vercinskė BNS teigė, jog atleidžiant V.Nesteckį nebuvo pažeistos nei procedūros, nei teisinis pagrindas.

Visi minėti pirkimai vykdyti nesivadovaujant pačios perkančiosios organizacijos supaprastintomis taisyklėmis ir pažeidžiant VPĮ įtvirtintus skaidrumo ir lygiateisiškumo principus.

„Vienas iš pagrindinių motyvų yra dėl absoliučios viešosios įstaigos steigėjo ir savininko - mes kalbame apie Vidaus reikalų ministeriją - teisę atšaukti vadovus (...). Jokių teisės normų pažeidimų išnagrinėjusi bylą neradau“, - sakė teisėja.

Ji taip pat sakė, kad V.Necteskio atleidimo diena buvo pirmoji po jo ligos ir ministro įsakymo pasirašymo data V.Nesteckiui dar sergant net nebuvo skundo objektas.

Šis sprendimas gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui. V.Nesteckis sakė, kad sprendimą tikrai skųs.

„Aš 100 proc. įsitikinęs, kad atleistas buvau neteisėtai, tai laikas parodys. Kaip tai gali būti teisinga, jeigu nesu padaręs pažeidimų?“, - BNS sakė jis.

V.Nesteckis įsitikinęs, jog įstaigai, kuriai jis vadovavo, nereikėjo paisyti Viešųjų pirkimų įstatymo.

„Viešoji įstaiga nėra biudžetinė, pasižiūrėkite, įstatyme yra parašyta, kokos yra perkančiosios organizacijos. Jeigu būtų galiojęs įstatymas, ar kas būtų leidęs dirbti 10 metų? Jis galioja tik valdiškiems pinigams, duotiems iš valstybės“, - dėstė jis.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) anksčiau šią savaitę pranešė nustačiusi, kad „Pušynas“ per 2013 - 2015 metus 73 kartus nesilaikė Viešųjų pirkimų įstatymo. Tarnyba teigia, kad 2013 metais nevykdant viešųjų pirkimų procedūrų buvo sudaryta 30 sutarčių, 2014 metais - 23 sutartys, 2015 metais - 20 sutarčių. Minimu laikotarpiu „Pušynas“ pirko automobilį reabilitacijos skyriui, užsisakinėjo archyvinių dokumentų tvarkymo, patalpų remonto paslaugas, katilinės rekonstrukcijos darbus. Bendra patikrintų pirkimų vertė yra 487 937 eurų.

„Visi minėti pirkimai vykdyti nesivadovaujant pačios perkančiosios organizacijos supaprastintomis taisyklėmis ir pažeidžiant VPĮ įtvirtintus skaidrumo ir lygiateisiškumo principus“, - rašoma pranešime.

„Pušynas“ raginamas nutraukti 2015 metais sudarytas sutartis ir informuoti apie savo veiksmus VPT. Atsižvelgdama į tai, kad 2013 ir 2014 metais „ Pušyno“ pasirašytos sutartys jau įvykdytos, VPT apsiriboja pirkimo vertinimu ir viešu išvados paskelbimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius