Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas neleido suimti dėl kyšininkavimo sulaikyto Kaišiadorių advokato

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas ketvirtadienį neleido suimti Kaišiadorių advokato Kęsto Ramanausko, kuris įtariamas kyšininkavimu.
Advokatas Kęstas Ramanauskas
Advokatas Kęstas Ramanauskas / 15min.lt nuotr.

Teismo atstovė spaudai Airinė Šerelytė BNS sakė, kad advokatas paleistas teismo salėje.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Linas Kuprusevičius prašė advokatą leisti suimti mėnesiui, tačiau teismas jo prašymo nepatenkino.

Per tris dienas apylinkės teismo sprendimas gali būti apskųstas apeliacine tvarka.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ pranešė, kad advokatu tapęs buvęs Kaišiadorių prokuroras K.Ramanauskas įkliuvo paėmęs 30 tūkst. litų kyšį iš kalinio, kuris bendradarbiavo su Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnais.

Jis sulaikytas 48 valandoms ir uždarytas į areštinę. Advokato darbo vietoje ir namuose padarytos kratos.

Antradienį sulaikytas ne tik K.Ramanauskas, bet ir Pravieniškių pataisos namų trečiosios valdybos viršininkas Lionius Demjanovas.

Kaip BNS sakė L.Kuprusevičius, į teismą dėl L.Demjanovo suėmimo nesikreipta. Jam prokurorai numatę skirti rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Advokatas kyšininkavimo byloje įtariamas atlikęs tarpininko vaidmenį. Už tai jam gresia iki trejų metų nelaisvės. Piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi įtariamas L.Demjanovas gali būti nuteistas kalėti iki šešerių metų.

Kaišiadorių rajono apylinkės prokuratūroje dirbęs K.Ramanauskas 2000 m. tapo pirmuoju šalyje prokuroru, už kyšininkavimą nuteistu realia laisvės atėmimo bausme.

Nuteistas prokuroras kreipėsi į Europos Žmogaus Teisių Teismą. Šis 2008 m. pripažino, kad Lietuva pažeidė K.Ramanausko teises. Pripažinęs, kad prokuroras buvo išprovokuotas nusikalsti, Europos Žmogaus Teisių Teismas 2008 m. įpareigojo Lietuvos valstybę sumokėti K.Ramanauskui 30 tūkst. eurų (apie 105 tūkst. litų) žalą ir bylinėjimosi išlaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius