-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nepaleido į laisvę advokatą Ruslaną Rožkovą nužudžiusio sūnaus

Kaišiadorių apylinkės teismas atsisakė paleisti į laisvę anksčiau laiko Klaipėdos advokatą Ruslaną Rožkovą nužudžiusį jo sūnų Ruslaną Rožkovą.
Įkalinimo įstaigos tvora
Įkalinimo įstaigos tvora / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Advokatas Teismas

Atsižvelgęs į visuomenės interesus, teismas konstatavo, kad negalima daryti išvados, jog nuteistąjį toliau galima taisyti neizoliavus nuo visuomenės.

Kaišiadorių rajono apylinkės teisme BNS sakė, jog taip pat atsižvelgta į tai, kad klaipėdietis atlieka bausmę už pasikėsinimą padaryti labai sunkų nusikaltimą žmogaus gyvybei bei jo organizavimą, o neatlikta bausmės dalis yra labai didelė. R.Rožkovui dar liko kalėti 7 metai 3 mėnesiai ir 8 dienos.

R.Rožkovas jaunesnysis 2004-ųjų liepos 1 dieną nuteistas kalėti 15 metų už savo tėvo nužudymo organizavimą. Tada 19-metis taip pat pripažintas kaltu dėl nepilnamečio kaimyno Artūro Strakšio įtraukimo į šį nusikaltimą.

Nustatyta, kad R.Rožkovas, nepilnamečiui kaimynui A.Strakšiui, už šeimos išžudymą pažadėjęs 1,5 mln. litų, nupirko nusikaltimo įrankį – peilį.

Bylos duomenimis, 2003-iųjų rugpjūčio 31-osios naktį A.Strakšys atėjo prie Rožkovų namų, esančių Anykščių gatvėje Klaipėdoje. Įsitikinęs, kad tėvai ir broliai miega, R.Rožkovas įsileido žudiką. Į kambarį įėjęs A.Strakšys miegančiam R.Rožkovui vyresniajam į kaklą dūrė tris kartus. Pabudęs vyras ėmė priešintis, tačiau nepilnametis peiliu smogė jam dar 25 kartus į galvą, kaklą, nugarą.

48 metų vyras nuo sužalojimų mirė vietoje. Išgirdęs triukšmą, žudiką mėgino sulaikyti kitas advokato sūnus – Ruslano brolis Tachiras Rožkovas, tačiau A.Strakšys tuo pačiu peiliu smogė jam 18 smūgių ir pabėgo. T.Rožkovui padaryti sužalojimai nebuvo mirtini ir jis pasveiko.

Nusikaltimo padarymo metu 2003-iųjų rugpjūčio 31-ąją R.Rožkovui buvo – 19 metų, A.Strakšiui – 17 metų.

Uostamiesčio teisėsaugos pareigūnai nusikaltimą netrukus išaiškino ir sulaikė įtariamuosius. Jie buvo suimti, vėliau nuteisti. Nuosprendį paskelbęs teismas nuteistiesiems į bausmės laiką įskaitė suėmime praleistą laiką nuo pat 2003-iųjų.

R.Rožkovas bausmę atlieka Pravieniškių pataisos namuose. Šiemet klaipėdiečiui atlikus pusę skirtos bausmės pataisos namų administracija teismui nusiuntė teikimą dėl klaipėdiečio paleidimo į laisvę anksčiau laiko.

Jį išnagrinėjęs teismas paskelbė, kad bausmių vykdymo kodeksas numato galimybę lygtinai paleisti asmenis esant numatytomis sąlygomis, bet tai nėra būtinybė. Teismas taip pat atsižvelgė į nuteistojo asmenybę, elgesį pataisos namuose bei nusikaltimo pavojingumą bei pobūdį.

Pataisos namai teismą informavo, kad būdamas už grotų R.Rožkovas padarė vieną režimo pažeidimą, drausmine tvarka nebaustas, 19 kartų buvo skatintas, dirba ūkio aptarnavimo skyriuje, mokosi universitete, epizodiškai dalyvauja visuomeninėje veikloje todėl, teismo manymu, tikėtina patenkinama integracija į visuomenę.

Pasak Pravieniškių pataisos administracijos, klaipėdietis prisipažįsta dėl nusikaltimo, gailisi, bet vengia analizuoti nusikaltimo situaciją.

Į teisiamųjų suolą patekęs R.Rožkovas neigė, kad nusikaltimą padarė iš savanaudiškų paskatų. Teisme kaltinamasis ėmė tikinti, kad artimųjų nužudymą suplanavo, nes nuo penkerių metų esą buvo tėvo seksualiai išnaudojamas. Tačiau šio motyvo nepatvirtino jokie kiti bylos įrodymai bei liudytojai. Ekspertai psichiatrai nustatė, kad jaunuoliai galėjo suprasti savo veiksmus ir juos valdyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius