Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nepanoro aiškinti anstolei Sonatai Vaicekauskienei, kaip mergaitę perduoti mamai Laimutei Stankūnaitei

Kėdainių rajono apylinkės teismas penktadienį savo nutartimi atmetė antstolės Sonatos Vaicekauskienės prašymą išaiškinti kovo 22 d. Kėdainių rajono apylinkės teismo nutartį, kuria buvo leista prievarta (pašalinant kliūtis perduodant mergaitę motinai) paimti mergaitę iš Neringos Venckienės namų ar kitos vietos, kur gali būti vaikas.
Antstolė Sonata Vaicekauskienė
Antstolė Sonata Vaicekauskienė Garliavoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio apygardos teismo pranešime, teismas konstatavo, kad šios nutarties rezoliucinė dalis yra aiški – joje aiškiai nurodoma, kad teismas, vykdant 2011 m. gruodžio 16 d. Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimo dalį dėl vaiko perdavimo motinai, leido prievarta (pašalinant kliūtis perduoti mergaitę motinai) paimti mergaitę iš N.Venckienės namų ar kitos vietos, kur gali būti mergaitė.

Nutartyje pažymėta, kad prievarta gali būti naudojama ne prieš vaiką, o pašalinant kliūtis sprendimui įvykdyti. Įstatymai numato, kad priverstinai perduodant vaiką, policijos atstovai pašalina kliūtis sprendimui vykdyti, o valstybinės vaiko teisių apsaugos institucijos atstovai vaiką paima ir perduoda jį išieškotojui.

Teismas negali aiškinti įstatymo ar atskirų sąvokų. Teismas aiškina tik savo priimtą sprendimą. Šiuo atveju prievartos apibrėžimas aiškiai apibrėžtas įstatymu.

Teismas nagrinėjo antstolės prašymą išaiškinti kovo 22 d. nutartį, bet ne gruodžio 16 d. sprendimo dėl vaiko perdavimo motinai bei jo vykdymo klausimų aiškinimą, nes tokio antstolės prašymo nebuvo pateikta.

Nutartis per septynias dienas nuo jos kopijos įteikimo dienos gali būti skundžiama atskiruoju skundu Panevėžio apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius