-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nesuėmė Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktoriaus Ramūno Zutkio

Šiaulių apylinkės teismas ketvirtadienį nepatenkino prokuratūros prašymo ir neskyrė aštuonių parų suėmimo Specialiųjų tyrimų tarnybos sulaikytam Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktoriui Ramūnui Zutkiui.
R.Zutkis.
R.Zutkis. / siauliuti.lt nuotr.

Teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas BNS sakė, kad prokuratūra teigė, jog įtariamasis gali daryti įtaką bylos dalyviams, tardymo izoliatoriaus darbuotojais, gali sunaikinti bylai reikšmingus dokumentus.

„Tokie motyvai teismo neįtikino“, – BNS sakė V.Jončas.

Tačiau teismas patenkino prašymą R.Zutkį nušalinti nuo pareigų pusei metų.

Šiaulių tardymo izoliatoriaus vadovą ir Ūkio skyriaus inžinierių STT pareigūnai sulaikė antradienį Jie sulaikyti atliekant ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo, turto pasisavinimo ir dokumentų suklastojimo. R.Zutkis savo kaltę pripažįsta iš dalies.

Įtariama, kad Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktorius, siekdamas sau turtinės naudos, naudodamasis tarnybine padėtimi ir pavaldžių darbuotojų pagalba, savo ar artimųjų vardu įsigytas ir registruotas transporto priemones remontuodavo automobilių remontu užsiimančioje įmonėje už tardymo izoliatoriaus lėšas. Finansiniuose dokumentuose melagingai esą būdavo nurodoma, kad yra atliekami įstaigos tarnybinių transporto priemonių remonto darbai.

Be to, direktorius įtariamas bandęs pasisavinti pinigus tiesiogiai – STT Šiaulių valdybos pareigūnai tardymo izoliatoriaus Ūkio skyriaus inžinierių sulaikė, kai šis direktoriaus nurodymu kėsinosi iš transporto priemones remontuojančios įmonės susigrąžinti dalį grynųjų pinigų, kurie suklastotų finansinių dokumentų pagrindu jau buvo pervesti minėtai įmonei už neva atliktus transporto priemonių remonto darbus, pranešė STT.

Šiaulių tardymo izoliatoriui padaryta žala tikslinama.

Įtariamieji sulaikyti 48 valandoms.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius