Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Teismas nesušvelnino bausmės už verslininko V.Dundulio nužudymą nuteistam klaipėdiečiui

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas antradienį paliko galioti nuosprendį klaipėdiečiui Mariui Jonkui, kuris pripažintas kaltu dėl verslininko nužudymo. Teismas nusprendė, kad nėra pagrindo švelninti jam paskirtą laisvės atėmimo bausmę.
Marius Jonkus
Marius Jonkus / L. Sėlenienės
Temos: 2 Nužudymas Ginklas

Prieš metus – 2015 metų spalio 23 dieną – Klaipėdos apygardos teismas vyrui skyrė 18 metų nelaisvės už nužudymą, šaunamojo ginklo ir šaudmenų pagrobimą bei neteisėtą jų nešiojimą. Atlikdamas bausmę šiemet vyras pabėgo iš Respublikinės greitosios pagalbos ligoninės Vilniuje, kur gydėsi sveikatos negalavimus. Netrukus jis buvo pripažintas kaltu ir dėl kalinio pabėgimo, todėl neatlikta bausmė jam pailgėjo pusmečiu.

Už verslininko nužudymą Klaipėdoje kalintis vyras pripažino savo kaltę, pasakojo, kad pabėgo, kai vienas pareigūnų užmigo, o kitas nuėjo parūkyti. Pasprukęs ketino eiti Vilniaus miesto centro link.

Bylos duomenimis, 2015 metų vasarį uostamiesčio verslininkas Vilmantas Dundulis norėjo parduoti šaunamąjį ginklą – pistoletą „Sig Sauer“. Tuomet 27-metis Marius Jonkus, apžiūrinėdamas pistoletą nukentėjusiojo bute Klaipėdoje, siekė jį pagrobti, todėl šiuo ginklu šovė į kambaryje buvusį V.Dundulį.

Nuo patirto sužalojimo verslininkas mirė įvykio vietoje.

M.Jonkus Aukščiausiajam Teismui skundėsi, kad teismuose buvo suvaržyta jo teisė duoti parodymus, o teismas iš esmės rėmėsi tik vieninteliu įrodymu – balistikos ekspertize, jos patikimumo nenorėjo patikrinti jo paties parodymais.

Pasak M.Jonkaus, šūvis nuaidėjo, kai verslininkas patempė jį už rankos, kurioje jis laikė ginklą ir apžiūrinėjo. Vyras tikino, kad nužudymas įvyko dėl neatsargumo, atsitiktinai, o ginklą su savimi pasiėmė nežinodamas, kaip elgtis.

Teismas, atmesdamas M.Jonkaus argumentus, teigė, kad M.Jonkus pas V.Dundulį atvyko neturėdamas pinigų ginklo įsigijimui, be to, neturėdamas leidimo laikyti ir nešioti šaunamąjį ginklą.

M.Jonkus taip pat turės atlyginti byloje nukentėjusiesiems pripažintiems verslininko šeimos nariams 145 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius