-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nuo pareigų nušalino piktnaudžiavimu įtariamą Šiaulių policijos pareigūną, leido suimti civilį asmenį

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį nuo tarnybos nušalino Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato policininką, kuris kartu su kolegomis yra įtariamasis didelio kiekio narkotikų platinimo byloje.
Tomas Ruchtinas
Suėmimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nušalintam pareigūnui skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, jis paleistas į laisvę. Prokuratūra sako, kad šiam policininkui pateikti įtarimai yra labiau susiję su piktnaudžiavimu, nei narkotikų platinimu.

Penktadienį teismas mėnesiui leido suimti civilį asmenį, kuris taip pat gali būti susijęs su galimu narkotikų platinimu.

Du įtariamieji policininkai ketvirtadienį buvo suimti dviem mėnesiams, dar vienas - trims. Generalinė prokuratūra ketvirtadienį kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą, prašydama suimti tris Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus, kurie įtariami platinę narkotines medžiagas ir piktnaudžiavę tarnyba.

Iš viso trečiadienį buvo sulaikyti keturi Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Narkotikų kontrolės skyriaus pareigūnai, tarp sulaikytų įtariamųjų - ir šio skyriaus viršininkas.

Policininkai įtariami narkotikų platinimo organizavimu stambiu mastu.

Policija pripažįsta, kad tai vienas iš sunkiausių korupcijos atvejų Lietuvos policijoje per visą Nepriklausomybės laikotarpį, pirmas atvejis, kai taip masiškai policininkai įtariami prekiavę narkotikais ir tai darę ilgą laiką.

Per operaciją sulaikyta ne tik policijos pareigūnų, bet ir civilių asmenų.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnius, numatančius atsakomybę už piktnaudžiavimą, kyšininkavimą, labai didelio narkotinių medžiagų kiekio užvaldymą, neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu, jų platinimą bei kitų nusikalstamų veikų.

Atsižvelgiant į tyrimo sudėtingumą, ikiteisminį tyrimą atlieka Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo ir Policijos departamento Imuniteto valdybos padalinių ikiteisminio tyrimo grupė. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius