Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas po BMW avarijos: motiną ir dukrą mirtinai sužalojusiam Lukui Jablonskui siūlo maksimalią bausmę

Už mirtiną motinos ir dukters sužalojimą pėsčiųjų perėjoje teisiamam Lukui Jablonskui prokuroras siūlo skirti maksimalią aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmę.
Lukas Jablonskas teisme
Lukas Jablonskas teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip BNS ketvirtadienį sakė kaltinimą palaikantis prokuroras Mindaugas Šukys, nors vaikinas kaltę visiškai pripažįsta, yra ne viena jo kaltę sunkinanti aplinkybė.

„Aštuonerius metus siūliau todėl, kad yra sunkinančių aplinkybių: yra labai sunkios pasekmės – dviejų žmonių žūtis, tai, kad mažametė mergaitė žuvo, irgi yra sunkinanti aplinkybė. Aišku, lengvinanti aplinkybė yra tai, kad jis prisipažino ir gailisi, bet teismų praktikoje maksimali bausmė prašoma“, – kalbėjo prokuroras.

Jo teigimu, nukentėjusieji ir jų atstovas su bausme sutinka, o pats L.Jablonskas, pakartojęs, jog dėl nusikaltimo gailisi, paliko spręsti teismui. Jo gynėjai su siūloma bausme nesutinka ir siūlo ją mažinti.

Baigtas Kauno apylinkės prokuratūros tyrimas parodė, kad L.Jablonskas šių metų liepos 3 dieną Kaune Baltų prospektu važiavo keliskart greičiau nei leistinas greitais šioje kelio atkarpoje. Nustatyta, kad automobilio greitis galėjo siekti 80-100 kilometrų per valandą.

Pėsčiųjų perėjoje partrenktos motina su mažamete dukrele žuvo įvykio vietoje. Tyrimo duomenimis, L.Jablonskas BMW automobilį vairavo blaivus.

Prokuroro duomenimis, žuvusiosios vyras yra pareiškęs apie 500 tūkst., o sesuo – 200 tūkst. litų civilinį ieškinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius