-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

​Teismas po itin žiauraus moters nužudymo: 17 smūgių žarstekliu, žirklėmis nukirpti pirštai

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį pradėjo nagrinėti gyvenimo draugės nužudymu ir didelės vertės daiktų iš aukos pagrobimu kaltinamo Ruslano Grenadierovo baudžiamąją bylą. Nužudęs moterį, vyras sodininko žirklėmis nukirpo du jos pirštus ir pagrobė brangius žiedus. Už 2013 metų pabaigoje įvykdyto nusikaltimo išaiškinimą policijos vadovybė yra apdovanojusi Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistus.
Žarsteklis
Žarsteklis / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Vilniuje, Sakališkių gatvėje gyvenusi Asta U. buvo nužudyta 2013 metų gruodžio 5 dieną, jos kūnas buvo rastas tik gruodžio 23 dieną. Bylos duomenimis, R.Grenadierovas gyvenimo draugę nužudė būdamas apsvaigęs nuo narkotikų ir alkoholio.

Moteriai buvo suduota 17 smūgių metaliniu žarstekliu, taip pat jai peiliu buvo padarytos žaizdos kūne. Dėl ūmaus nukraujavimo sužalotoji mirė.

Pasak R.Grenadierovo, nužudymas įvyko per konfliktą, kurio metu jis pareiškė, kad grįžta pas savo žmoną. Kaltinamasis teigė, kad Asta U. taip pat vartojo alkoholinius gėrimus rūkė „žolę“. Šie žodžiai labai papiktino teismo salėje buvusią nužudytosios seserį, kuri tikino, kad sesuo buvo kultūringa ir išsilavinusi, alkoholiu ir narkotikais nepiktnaudžiavo.

Nužudęs Astą,vyras pasiėmė sodininko žirkles ir nukirpo du moters pirštus – jie buvo ištinę ir negalėjo nuimti ant rankų buvusių žiedų. Išeidamas jis paėmė kitus žiedus su deimantais ir papuošalus, taip pat benzininį pjūklą, televizorių, telefoną, kompiuterį, pinigus.

Nužudęs Astą U.,vyras pasiėmė sodininko žirkles ir nukirpo du moters pirštus – jie buvo ištinę ir negalėjo nuimti ant rankų buvusių žiedų. Išeidamas jis paėmė kitus žiedus su deimantais ir papuošalus, taip pat benzininį pjūklą, televizorių, telefoną, kompiuterį, pinigus – iš viso turto už 27 tūkst. 573 litus.

R.Grenadierovas turėjo Astos U. buto Užupio gatvėje raktus – iš ten dingo dulkių siurblys, mėsmalė, sulčiaspaudė, virtuvinis kombainas, dveji avikailiai, žinomų prekinių ženklų batai ir rūbai – daiktai už 35, 8 tūkst. litų. Pavogti daiktai buvo parduoti kitiems asmenims, nešami į lombardus.

„Aš nelabai atsimenu, buvau apsvaigęs. Pasakiau, kad noriu išeiti pas žmoną“, – teismui sakė R.Grenadierovas. Jis pripažino savo kaltę dėl įvykdytų nusikaltimų ir sakė, kad gailisi dėl to, kas įvyko. Maždaug 10-11 kartų anksčiau teistas vyras pasakojo, kad gyveno netoli Astos. U namų Sakališkių gatvėje, kartais jai padėdavo namų ūkio darbuose. 2013 metų vasarą jie pradėjo gyventi kartu.

Nužudytosios sesuo Grytė A. teismui pasakojo, kad šeima neapsidžiaugė naujuoju Astos. U. draugu. Apie jį ji pati sužinojo, kai sesuo paskambino ir paprašė atvažiuoti patarti, kaip R.Grenadierovui išsiskirti su žmona. Grytei A. sesers draugas pasirodė išgeriantis, nekėlė pasitikėjimo, tačiau nepaisant to, Asta U. jį netrukus atsivežė į šeimos šventę. Pasak sesers, Asta U. prieš 20 metų per nelaimingą atsitikimą prarado savo vyrą ir tuomet 4 sūnų.

„Galbūt tas sesers elgesys, tas kategoriškumas, kilo nuo tų nelaimingų įvykių“, – svarstė Grytė A.

Nužudytosios sesuo ir tėvai pareiškė daugiau nei 200 tūkst. litų turtinės ir neturtinės žalos ieškinį.

Moteris teismui pasakojo, kad 2013 metų gruodžio 19 skambino seseriai, tačiau jos telefonas buvo išjungtas. Sesuo nuvažiavo pažiūrėti į Sakališkių gatvę, čia rado užrakintus namus. Sutikusi kaimynė pasakė, kad Astos U. nematė porą savaičių. Artimieji bandė patekti ir į dingusios butą Užupyje, tačiau ir šis buvo užrakintas. Tačiau iš kaimynų sužinojo, kad Astos U. jame nėra, tačiau bute lankosi žmonės, kurie aiškina, kad jame bus daromas remontas, o pati šeimininkė grįš tik pavasarį.

Tada Grytė A. parašė pareiškimą policijai dėl sesers dingimo. Artimieji su šeimos draugu patys ryžosi įeiti į sodo namą Sakališkių gatvėje. Čia rado sujauktus namus ir kraujo dėmes, o šeimos draugas rūsyje aptiko Astos U. lavoną.

Nužudytosios sesuo ir tėvai byloje pareiškė daugiau nei 200 tūkst. litų turtinės ir neturtinės žalos ieškinį.

Pasak Grytės A. jos jaunėlė sesuo anksčiau dirbo „Plastos“ gamykloje vadovaujanti darbą, darbo įmonėje neteko panaikinus pareigybę ir rengėsi gyventi iš santaupų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius