Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas po tragedijos Vilniaus rajone: moters žudikė – į pataisos namus, motinos netekusiai dešimtmetei – 150 000 litų kompensacija

Ilgai kaupto pykčio nesuvaldžiusi moteris paliko našlaite dešimtmetę mergaitę. Po tragedijos mažametės nėra kam auginti – ji išsiųsta į globos namus. Tuo tarpu žudikė siunčiama į pataisos namus vos septyneriems metams, tiesa, ji dar įpareigota sumokėti mergaitei 150 000 litų kompensaciją.
Irina Šuškevič
Irina Šuškevič / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Nuo žiauraus nužudymo iki nuosprendžio paskelbimo – vos penki mėnesiai.

Tokį darbo tempą kartais sugeba pademonstruoti Lietuvos teisėsaugos institucijos.

Vis dėlto žaibiškai ištirta ir Vilniaus apygardos teisme išnagrinėta baudžiamoji byla atskleidė dramatiškus kelių šeimų gyvenimo lūžius.

Viena jauna vieniša moteris – negyva. Jos mažametė dukra – valdiškoje globos įstaigoje. O žudikė pasiųsta už grotų ir įpareigota našlaitei sumokėti solidžią kompensaciją.  

Kaip pranešė 15min.lt, girta Vilniaus rajono gyventoja Šatrininkų seniūnijoje gegužės 2 d. nužudė dešimt metų vyresnę moterį.

Lemtingąjį ketvirtadienį apie 17 val. Vilniaus rajone, Vėliučionių kaime, Liepos alėjoje, namo bendrojo naudojimo koridoriuje, rastas A.D. (gimusios 1975 m.) kūnas su durtinėmis-pjautinėmis žaizdomis pilve ir nugaroje.

Netrukus po nužudymo pareigūnams pati pasidavė ir buvo sulaikyta įtariamoji neblaivi Irina Šuškevič (gimusi 1985 m.). Uždarytai į areštinę moteriai buvo nustatytas 1,83 promilės girtumas.

Irina `uakevič
Irina Šuškevič

Ryškėjant įvykio aplinkybėms visiems tapo aišku ir tai, kad nelaimei buvo galima užkirsti kelią, nes trintis tarp moterų buvo jaučiama ir įtampa augo jau seniai.

Nelaimė įvyko dideliame name, padalintame į keturis butus.

Nelaimė įvyko dideliame name, padalintame į keturis butus. Nesutariančios kaimynės buvo priverstos dalytis vienu bendro naudojimo koridoriumi.

Juodai nesutariančios kaimynės buvo priverstos dalytis vienu bendro naudojimo koridoriumi. Dėl jo bei dėl kitų smulkmenų moterys ir konfliktuodavo.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad lemtingą dieną Irina skambino savo apylinkės įgaliotiniam bei pasiskundė, jog kaimynė A.D. ir vėl ją engia.

Pareigūnas pasiūlė dvi išeitis: arba moteris nedelsdama vyksta rašyti pareiškimo į policiją, arba sulaukia jo apsilankymo vakare, bandant tęstinio konflikto vietoje išsiaiškinti santykius. Niekas negalėjo pagalvoti, kad jau po kelių valandų name bus pralietas kraujas.

Teigiama, kad moterims susitikus akis į akis, jos puolė viena kitai į atlapus. Kaip vėliau nustatė ekspertai, įsiūčio apimta  I.Šuškevič turėtu peiliu net 11 kartų smogė varžovei. Medikai išgelbėti nukentėjusiosios nebeturėjo nė šanso.

Pagal Baudžiamojo kodekso 129-ąjį straipsnį, tas, kas nužudė kitą žmogų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Nuosprendį paskelbęs teisėjas Algimantas Valantinas sakė atsižvelgęs į dvi kaltinamosios atsakomybę lengvinančias aplinkybes – provokuojantį pačios nukentėjusiosios elgesį bei teisiamosios prisipažinimą padarius nusikaltimą, nuoširdų gailėjimąsi dėl šio poelgio. Kita vertus, nuosprendyje atsispindi ir sunkinanti aplinkybė – I.Šuškevič žudė būdama neblaivi. A.Valantinas nuteistajam paaiškino, kad skirta mažesnės nei minimalios 7 metų laisvės atėmimo bausmės teismas neturėjo jokių galimybių.

Šiandienis Vilniaus apygardos teismo nuosprendis dar neįsiteisėjo, per 20 dienų jis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius