Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 27 /14:40

Tarnybinį šunį nušovusiam Arvydui Komskiui nepavyko nušalinti prokuroro

Arvydui Komskiui, kuris kaltinamas per medžioklę nušovęs pasieniečių tarnybinį šunį Ramzį, penktadienį Tauragės rajono apylinkės teisme nepavyko nušalinti prokuroro.
A.Komskio nušautas tarnybinis šuo Ramzis
A.Komskio nušautas tarnybinis šuo Ramzis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Teismas nušalinimą kaltintojui atmetė, nes A.Komskis nepateikė duomenų, kad prokuroras Gintautas Tranelis būtų šališkas, BNS sakė teismo atstovas Mindaugas Radvila.

Teismas suteikė galimybę prokurorui patikslinti kaltinimą. Tikslinimas labiau susijęs su techniniais dalykais – dabartiniame kaltinime nurodytas netikslus įvykio laikas, taip pat prokuroras norėtų kaltinime panaudoti nuorodą apie žiaurų elgesį su gyvūnais iš Gyvūnų apsaugos įstatymo.

A.Komskiui pareikšti įtarimai dėl žiauraus elgesio su gyvūnu ir svetimo turto sunaikinimo. Dėl nušauto šuns Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinė pateikė 7 tūkst. 181 euro ieškinį.

Byloje dėl pernai rugsėjį nušauto kontrabandininkų pėdsakų ieškojusio pasieniečių tarnybinio šuns Ramzio paskelbta pertrauka iki vasario 1 dienos.

Byloje liudytoju buvo nuspręsta apklausti šios bylos tyrėją. Buvo gauta informacijos, kad anksčiau A.Komskis esą nušovė dar vieną šunį, tačiau asmenys, kuriems priklausė šis šuo, atsisakė liudyti teisėsaugai.

Tuo metu kaltinamasis A.Komskis nori, kad teismas apklaustų daugiau liudytojų, taip pat balistinę ekspertizę atlikusį ekspertą, dar giminaitį, kurį buvo miške užpuolęs šuo.

Pareigūnų šuo buvo nušautas Pagėgių savivaldybės Šereitlaukio kaimo prieigose, prie Nemuno, vykdant kontrabandininkų persekiojimo operacija.

Pareigūnams surengus pasalą, sulaikytas krovinio atsiimti atvažiavęs 31-erių Pagėgių gyventojas, dar trys vyrai spruko į mišką.

Bardinų užkardos kinologas su trejų metų belgų aviganiu Ramziu apie tris kilometrus sekė bėglių pėdsakais, čia netrukus į šunį buvo paleistas šūvis – jis nugaišo vietoje. Incidentas įvyko dienos metu, šuo buvo su specialia šviesą atspindinčia liemene su VSAT skiriamaisiais ženklais. Tarnybinį pasieniečių šunį nušovė buvusio Seimo vicepirmininko Kęsto Komskio ir Pagėgių mero Virginijaus Komskio brolis.

Komskiai teigia, kad įvykis buvo nelaimingas atsitikimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius