Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismo dėl kontrabandos gabenimo išvakarėse vyras ir vėl įkliuvo pasieniečiams

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė cigaretes mikroautobuso slėptuvėse gabenusį vilnietį. Paaiškėjo, kad pirmadienį turėjo vykti šio vyro teismas dėl anksčiau padaryto analogiško pažeidimo.
Įkalčiai
Įkalčiai / VSAT nuotr.

Sekmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai Šalčininkų rajono kelyje Dieveniškės – Šalčininkai patikrinti sustabdė iš vadinamosios Dieveniškių kilpos važiavusį mikroautobusą „Renault Traffic“ lietuviškais registracijos numeriais. Ši vieta yra prie pat sienos su Baltarusija.

Vairuotojas, 38 metų Vilniaus gyventojas, pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus. VSAT pareigūnai įdėmiau apžiūrėjo mikroautobusą. Patikros metu paaiškėjo, kad jo salone, skirtame kroviniams gabenti, yra įrengtos slėptuvės – grindyse aptiktos šešios išpjautos angos, pro kurias į mašinos dugną buvo sugrūstos rūkalų pakuotės.

Iš viso pasieniečiai aptiko 2350 pakelių cigarečių „NZ Gold Superslims“, „Fest“ ir „Minsk Superslims“, pažymėtų baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką VSAT pareigūnai vilniečiui pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tokį pažeidimą vyrui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir mikroautobuso konfiskavimas. Be to, G.Žagunio užkardos pareigūnai išsiaiškino, kad negalioja vilniečio vairuotojo pažymėjimas. Dėl to jis turės aiškintis policijos pareigūnams.

Įvykio aplinkybes tyrę VSAT pareigūnai sužinojo, kad rūkalus gabenęs vilnietis pirmadienį privalėjo atvykti į Šalčininkų rajono apylinkės teismą, kuris turi nagrinėti kovo pabaigoje vyro padarytą analogišką administracinį pažeidimą. Tuomet jis pasieniečiams irgi įkliuvo Šalčininkų rajone su 1580 pakelių kontrabandinių cigarečių. Už tokį kiekį nelegaliai gabentų akcizais apmokestinamų prekių vilniečiui gresia bauda nuo 5 iki 10 tūkst. litų.

Sekmadienį po apklausos G.Žagunio užkardos pasieniečiai vilnietį paleido. Mikroautobusas ir baltarusiškos cigaretės saugomi G.Žagunio užkardoje.

VSAT nuotr./Įkalčiai
VSAT nuotr./Įkalčiai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius