-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismui perduota byla dėl neteisėto akcizinių prekių disponavimo

Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras A.Karpalovas teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 40 m. Radviliškio gyventojas R.N. kaltinamas neteisėtu akcizais apmokestinamų prekių disponavimu.
Temos: 2 Prekės Akcizas

Lietuvos respublikos prokuratūros pranešime spaudai teigiama, kad Šiaulių apygardos teismui perduotas pareikšimas dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu. Šioje byloje prokuroras teismo prašo pripažinti R.N. kaltu dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir jį nubausti 150 MGL (19500 Lt) dydžio bauda, taip pat konfiskuoti nusikaltimo priemones (automobilį ir pinigus).

Po kiek daugiau nei vieną mėnesį užtrukusio ikiteisminio tyrimo Valstybės sienos apsaugos tarnybos Šiaulių rinktinės pareigūnai nustatė, kad R.N. Varėnos rajone neteisėtai įgijo 7000 pakelių cigarečių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis, kurių bendra vertė siekia daugiau nei 56 tūkstančius litų. Cigaretes R.N. paslėpė automobilyje įrengtose slėptuvėse ir bagažinėje, o jas gabeno į Radviliškio miestą, tačiau jį 2010–05–26 vakare patikrinimui sustabdę VSAT pareigūnai minėtas cigaretes rado, o įtariamąjį sulaikė.

Tyrimui vadovavusio prokuroro teigimu, atliekant ikiteisminį tyrimą įtariamojo gyvenamojoje vietoje kratos metu buvo surasta dar 720 pakelių cigarečių su Rusijos Federacijos banderolėmis. Dėl šio fakto prokuroras R.N. atžvilgiu iškėlė administracinę bylą, kurią perdavė nagrinėti Radviliškio rajono apylinkės teismui. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius