Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismui perduota byla dėl praėjusiais metais įvykdyto senolės nužudymo Raseinių rajone

Šiaulių apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokuroras E.Armalas teismui perdavė bylą, kurioje ne kartą anksčiau teistas Raseinių rajono gyventojas Č.N. kaltinamas bejėgiškos būklės žmogaus nužudymu, dėl savanaudiškų paskatų, pasikėsinimu sunaikinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu ir pasipriešinimu policijos pareigūnams.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Nužudymas Tyrimas

Kaip informuoja Šiaulių apygardos prokuratūra, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2009 m. lapkričio 16 d. po to, kai Raseinių rajone, Vėgenų kaime, savo namuose buvo rastas 81 m. S.E. lavonas su akivaizdžiomis smurto žymėmis.

Tyrimą atlikę pareigūnai nustatė, kad S.E. gyvenamasis namas, atsukus dujinės viryklės čiaupus, keliose vietose buvo padegtas, tačiau ugnis užslopo savaime.

Tris mėnesius policijos pareigūnai kartu su tyrimui vadovaujančiais Raseinių apylinkės prokuratūros prokurorais aktyviai ieškojo galimai nusikaltimą padariusio asmens, analizavo įvairias įvykio versijas. Po intensyvaus ikiteisminio tyrimo nustatytas galimai nusikaltimą padaręs 38 m., penkis kartus, tarp kurių ir už nužudymą, teistas Raseinių rajono gyventojas Č.N.

Nuvykus sulaikyti įtariamojo į jo gyvenamąją vietą, Č.N. policijos darbuotojų neįsileido, o šiems išlaužus duris, pasipriešino kirviu. Panaudojus kovinių imtynių veiksmus Č.N. nuginkluotas ir surakintas antrankiais. Dėl šių kaltinamojo veiksmų buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad Č.N. būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, turėdamas tikslą užvaldyti svetimą turtą, įsibrovė į senolės namus per langą, sumušė ten buvusią S.E. bei pagrobė jai priklausančius daiktus ir pinigus. Be to, turėdamas tikslą nuslėpti savo padarytą labai sunkų nusikaltimą pasikėsino visuotinai pavojingu būdu sunaikinti S.E. gyvenamąjį namą: padegė kambaryje buvusius degius daiktus: užuolaidas, popierinius sienų apmušalus, o išeidamas iš namo atidarė virtuvėje stovėjusios dujinės viryklės čiaupus, tačiau gaisras ir dujų sprogimas nekilo nes liepsna užgeso savaime.

Kaltinamajam Raseinių rajono apylinkės teismo nutartimi paskirta kardomoji priemonė suėmimas.

Už sunkiausios, iš galimai padarytų nusikalstamų veikų padarymo – bejėgiškos būklės žmogaus nužudymo, dėl savanaudiškų paskatų, baudžiamasis įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius