-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismui perduota dėl pinigų kaimyną užmušusių jaunuolių byla

Panevėžio rajono Vadoklių miestelyje gyvenantys du jaunuoliai, su kaukėmis įsibrovę į kaimyno pensininko namus ir sumušę vėliau mirusį šeimininką, netrukus bus teisiami – Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis nusikaltimų žmogaus gyvybei ir nuosavybei baudžiamąją bylą perdavė nagrinėti apygardos teismui.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo duomenimis, 19 metų G.Z.B. ir 18 metų G.D., užsimaukšlinę kaukes ir pasiėmę medinę lazdą, liepos 7 d. vėlų vakarą sumanė apiplėšti tame pačiame Vadoklių miestelyje gyvenantį pensininką, nes buvo girdėję, kad jis yra gavęs daug pinigų už parduotą žemę.

Neblaivūs jaunuoliai, įsibrovę į pensininko namą ir pagrasinę sumušti televizorių žiūrėjusius šeimininką ir kartu su juo gyvenusią moterį, pareikalavo pinigų. Šeimininkas santaupų neketino atiduoti, todėl vienas plėšikų moteriai įrėmė aštrų daiktą į kaklą, kitas trenkė kumščiu vyriškiui per galvą ir puolė jį mušti lazda.

Įsibrovėliai pensininkui lazda sudavė daugiau kaip 25 smūgius į galvos sritį ir kitas kūno vietas.

Sumušę šeimininką, puolė ieškoti santaupų, apie kurias buvo girdėję miestelyje, tačiau nerado. Plėšikai, pagrobę nukentėjusiosios piniginėje rastus 35 litus ir mobiliojo ryšio telefoną, paspruko. Sunkius sužalojimus patyręs pensininkas po keturių dienų mirė ligoninėje.

„Dėl savanaudiškų tikslų – siekę apiplėšti – sunkiai sužaloję pensininką nusikalsti linkę jaunuoliai netrukus sulauks įstatymų numatytos griežtos bausmės už nusikaltimus žmogaus gyvybei ir nuosavybei. Šią baudžiamąją bylą perdavėme per tris mėnesius siekdami sutrumpinti ikiteisminio tyrimo trukmę. Kaltinamųjų baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė – jaunuoliai buvo apsvaigę nuo alkoholio“, – teigia Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato rajono komisariato tyrėjai, tyrimą organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai.

Tas, kas nužudė kitą žmogų dėl savanaudiškų tikslų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Tas, kas apiplėšė įsibrovęs į patalpą arba panaudojęs nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą, baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius