Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismui perduota dviejų žmonių gyvybes nusinešusios avarijos Klaipėdoje byla

Trečiadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismui prokuroras perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą dėl didžiulį atgarsį visuomenėje sukėlusio įvykio, kai, lenktyniaujant uostamiesčio centre dviem automobiliams, žuvo du jauni žmonės.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / 15min.lt skaitytojo nuotr.

Kaltinimai dėl kelių transporto eismo saugumo taisyklių pažeidimo, dėl kurio žuvo du žmonės, pareikšti 22 m. klaipėdiškiui V. C.

Jis kaltinamas tuo, kad šių metų gegužės 2 d. apie 23.30 val. Klaipėdoje, Pilies g. vairuodamas draugui priklausantį automobilį BMW, nepasirinko saugaus vairavimo greičio, nesuvaldė vairuojamos transporto priemonės, išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, užvažiavo ant šaligatvio, trenkėsi į medį, nuo patirto smūgio automobilis pakeitė judėjimo kryptį, apsisukdamas trenkėsi į pastato sieną ir apsivertė ant šono. Nuo patirtų sužalojimų žuvo du kartu su juo važiavę keleiviai.

„Siekiant nustatyti, ar automobilį vairavęs jaunuolis nebuvo apsvaigęs nuo psichotropinių medžiagų, buvo atliktas šlapimo tyrimas. Nors rezultatas buvo teigiamas ir šlapime rasta kanabinoidų/ marihuanos pėdsakų, Teismo psichiatrijos tarnybos ekspertai mus raštu informavo, jog gautas  rezultatas dar nerodo, kad žmogus yra apsvaigęs, nes marihuana po ilgalaikio vartojimo šlapime gali išsilaikyti iki 3 mėn., o po vienkartinio pavartojimo – iki 3 dienų“, – nusikaltimo kvalifikavimo specifiką pakomentavo kaltinamąjį aktą byloje surašęs bei valstybinį kaltinimą teisme palaikysiantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuroras Juozas Sykas.

Žuvusių vaikinų artimieji byloje pareiškė 92 tūkst. litų bei 100 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo ieškinius.

Už šią nusikalstamą veiką įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki 8 metų. 

Primintina, kad šiuo metu kaltinamasis V. C. yra suimtas kitoje byloje, kurioje jam pareikšti įtarimai dėl narkotinių medžiagų platinimo.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius