Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismui perduota septynių žmonių žūties Virbalyje byla

Vilkaviškio rajono apylinkės vyriausiasis prokuroras Kęstutis Jasaitis Vilkaviškio rajono apylinkės teismui perdavė kaltinamąjį aktą su baudžiamąja byla dėl eismo įvykio, kurio metu žuvo net septyni žmonės.
Sumaitotas visureigis
Sumaitotas visureigis, į kurį trenkėsi R.Muraškovo automobilis / Baltijos TV nuotr.

Kaip praneša Generalinė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamasis Rimas Muraškovas (gim. 1985 m.) 2009 m. vasario 21 d. apie 23 val. Vilkaviškio rajono savivaldybėje, kelio Marijampolė–Kybartai–Kaliningradas 38-ame kilometre, Virbalio miesto ribose, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio (vėliau nustatytas sunkus girtumo laipsnis) vairavo transporto priemonę.

Kaltinamajam tai buvo ne pirmas kartas, kai transporto priemonę vairavo neblaivus. Šiam asmeniui 2007 m. gegužės 30 d. nutarimu pagal ATPK 301 str. vairuoti tos kategorijos transporto priemonę teisė buvo atimta 36 mėnesiams.

Kaltinamasis  nesilaikė būtinų atsargumo priemonių, kad nebūtų sukeltas pavojus kitų eismo dalyvių saugumui, nepasirinko saugaus važiavimo greičio bei viršijo jį gyvenvietėje, atsiradus kliūčiai – artėdamas prie lėčiau važiuojančio automobilio – laiku nesulėtino greičio ir trenkėsi į kitą  mašiną.

Per eismo įvykį, kai R.Muraškovo vairuojamas automobilis išslydo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su vilkiku, žuvo 7 žmonės bei keliems nelaimės dalyviams buvo sutrikdyta sveikata.

Kaltinamasis kaltę padarius nusikalstamą veiką pripažino visiškai, tačiau jo atsakomybę sunkina aplinkybės: dėl padarytos veikos atsirado sunkių padarinių – žuvo 7 žmonės.

R.Muraškovas kaltinamas padaręs neatsargų nusikaltimą, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 6 dalyje. Už kurį numatoma laisvės atėmimo bausmė nuo 3 iki 10 metų.

„Nors šios nusikalstamos veikos priskiriamos prie neatsargių, eismo įvykiai dėl neblaivių vairuotojų kaltės kelia pagrįstą visuomenės susirūpinimą. Nukentėjusiųjų nuomone,  šiuo metu  galiojančios Baudžiamojo kodekso normos, reglamentuojančios atsakomybę už kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimus, ne visada atitinka nukentėjusiųjų lūkesčius ir teisėtus interesus“, – sakė Vilkaviškio rajono apylinkės vyriausiasis prokuroras K.Jasaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius