-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Telefoniniai sukčiai seka naujas pasakas

Telefoniniai sukčiai seka naujas pasakas senjorams – bando įtikinti juos, kad pensininkai parduotuvėje sumokėjo padirbtais eurais ir dabar policija jų namuose turi patikrinti visus turimus pinigus. Viena patikli klaipėdietė, patikėjusi šia istorija, prarado visą pensiją. Tačiau kiti apsukrūs senjorai, pasitelkę į pagalbą kaimyną, ne tik išsaugojo santaupas, bet ir į policininkų rankas perdavė pinigų tikrinti atėjusį sukčių.
Telefoninis sukčius
Telefoninis sukčius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip praneša „TV3 žinios“, apsimetėlių policininkų skambučio 86-erių klaipėdietė sulaukė sekmadienį priešpiet. Po insulto sunkiai vaikštanti moteris skambinusiajam paaiškino, kad į parduotuvę vaikšto dvejais metais jaunesnis sutuoktinis.

Tuomet pareigūnu apsimetęs pareiškė, kad vyriškis parduotuvėje atsiskaitė padirbtu 10 eurų banknotu ir dabar visas senelių turimas santaupas reikia patikrinti – išsiaiškinti, ar jų turimi pinigai nepadirbti.

Patys senjorai sukčiui išdavė ką tik gavę pensijas. Tačiau paskutinę minutę jiems vis dėlto kilo įtarimas, mat tariamas pareigūnas užsimanė banknotų numerių.

Laimė, sutuoktinių kaimynas – viešosios policijos pareigūnas. Jis  išsikvietė kolegas, o atėjusį apsimetėlį senolių bute sučiupo.

Nors pinigų atėjęs sukčius atrodė varganai, pareigūnai senelius įspėja, kad patiems galynėtis su nusikaltėliais – pavojinga. Jie gali būti agresyvūs, girti ar apsvaigę nuo narkotikų ir sunkiai prognozuojami.

Gali būti, kad pričiupus šį, jau ne kartą teistą 45-erių Debreceno gatvės gyventoją, jį atpažins ir kita taip apgauta klaipėdietė. Sukčius 84-erių pensininkei tą pačią istoriją telefonu pasekė šeštadienį ryte. 

Pareigūnai įspėja, kad patiems galynėtis su nusikaltėliais – pavojinga. 

Patikėjusi melų pasaka moteris atnešė apgavikui 235 eurus, o nuėjusi ieškoti paso, vagies neberado. 

Paskutinę minutę pinigus išgelbėjusi klaipėdietė Liucija į sukčių tinklą papuola jau antrąkart: prieš dvejus metus ji dosniai – net 4000 Lt yra „parėmusi“ aferistus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius