Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telefonu šilutiškės sūnumi apsimetęs kalinys liko pergudrautas senolės

Praėjusį sekmadienį budrūs šilutiškės artimieji Šilutės rajono policijos komisariato pareigūnams padėjo išaiškinti asmenis, mėginusius išvilioti pinigus iš 68 m. moters.
Telefoninis sukčius
Asociatyvi iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šilutiškė apie 18 val. į laidinį telefoną sulaukė skambučio. Kitame ragelio gale girdėjosi liūdno ir nusiminusio vyriškio balsas. Pirmieji jo žodžiai buvo: „Labas, mama“.

Vyras pradėjo pasakoti, kad pateko į bėdą, griūdamas laiptais numetė besilaukiančią moterį ir taip sulaužė jai kaukolės pamatą, todėl nukentėjusiosios gydymui reikalingi net 7 000 eurų.

Moteriškei pasakius, kad ji teturi 500 eurų, gydymo išlaidos iškart sumažėjo ir apsimetėlis pasakė, kad tuoj į namus ateis žmogus, kuris paims turimus pinigus.

Išgirdę kas įvyko, moters namiškiai nesutriko ir nedelsdami bendruoju pagalbos numeriu pranešė apie įvykį. Nieko nelaukdamas policijos ekipažas išvyko į šilutiškės namus, todėl tikėtina, kad sukčiai juos pamatė netoli įvykio vietos ir nusprendė nerizikuoti.

Vis tik, jie nurimo neilgam.

Netrukus moteris sulaukė dar vieno skambučio, apie 20 val. paskambino tas pats asmuo ir pasakė, kad pinigus reikia atnešti prie netoliese esančios parduotuvės.

Moteris ir toliau elgėsi pilietiškai ir išeidama iš namų neva taip perduoti pinigus, ji apie tai pirmiausia pranešė policijai.

Sutartoje vietoje pareigūnai sulaikė pinigų atėjusią paimti jauną 23 m. merginą. Niekur nedirbanti mergina policijai žinoma iš anksčiau.

Apklausos metu moteris išsidavė, kad jai pinigus liepė paimti jos dėdė, kuris šiuo metu atlieką laisvės atėmimo bausmę pataisos namuose už anksčiau įvykdytus nusikaltimus. 36 metų vyras giminaitei už atliktą darbą žadėjo 30 proc. sumos. Laimei, jiems nepavyko iš moters išvilioti nei cento. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas

Tauragės apskr. VPK pareigūnai ragina gyventojus sulaukus panašaus pobūdžio skambučių pirmiausia paskambinti tam žmogui, kuris neva tai papuolė į bėdą ir išsiaiškinti ar tai tiesa. Kilus bet kokiam įtarimui, jog susidūrėte su sukčiumi, neskubėkite vykdyti jo prašymų ir nedelsdami skambinkite į policiją bendruoju pagalbos numeriu 112 arba budėtojų telefonu (8 446) 20270.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius