Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 04 /14:20

„Teleloto“ vedėjo Jono Radzevičiaus Vilniuje automobiliu „Opel“ partrenktas žmogus mirė

Penktadienio rytą sostinės centre garsus TV laidų ir renginių vedėjas, filmų įgarsintojas Jonas Radzevičius sukėlė avariją. Pirminiais duomenimis, jis buvo apsvaigęs. J.Radzevičiaus vairuojamas automobilis „Opel Zafira“ partrenkė 67 metų pėsčiąjį. Nukentėjęs žmogus ligoninėje mirė. Blaiviam vairuotojui tokiu atveju gresia laisvės atėmimas iki 8 metų. Neblaiviam – dar ilgesnė kalėjimo bausmė.
Jonas Radzevičius
Jonas Radzevičius / BFL/Karolio Kavolėlio nuotr.

Papildyta 14.20 val. Per avariją sužalotam vyrui mirus, pareigūnai iškart perkvalifikavo vykstantį ikiteisminį tyrimą. Tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų, numatoma Baudžiamojoje kodekso 5 dalyje.

Dėl avarijos kaltinamas J.Radzevičius kategoriškai neigia, kad vairavo neblaivus. Jei kraujo tyrimas vairuotojui būtų nepalankus, teisme tai taptų J.Radzevičiaus atsakomybę sunkinančia aplinkybe, jam grėstų net iki 10 metų kalėjimo.

Pradžia. Eismo nelaimė Vilniuje įvyko penktadienį anksti ryte.

Sidabrinės spalvos automobilis „Opel“ miesto centre, Upės gatvėje, parbloškė ir sužalojo pėsčiąjį.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato užfiksuotais pirminiais duomenimis, liepos 4 d. apie 07.41 val. Vilniuje, G.Baravyko ir Upės g. sankryžoje, automobilis „Opel Zafira“, vairuojamas 37 metų Jono Radzevičiaus, partrenkė 67 metų pėsčiąjį S.K., kuris dėl patirtų kūno sužalojimų buvo nuvežtas į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę.

Iškart buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 281 straipsnį. Tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio buvo nesunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų, numatoma minėto BK straipsnio 1-ojoje dalyje.

Kadras iš Žinios.lt filmuotos medžiagos/Jonas Radzevičius po avarijos
Kadras iš Žinios.lt filmuotos medžiagos/Jonas Radzevičius po avarijos

Netoli pramogų ir sporto centro „Forum Palace“ nesuvaldyta transporto priemonė užlėkė ant šaligatvio, žaliosios vejos ir priekiu įlėkė į stovėjimo aikštelę.  

Pakeliui „Opel Zafira“ parbloškė ir sužalojo vyriškį, kuris greitosios medicinos pagalbos automobiliu skubiai išvežtas į ligoninę.

Po 14 val. policija pranešė, kad sužeistasis mirė.

Vienatūrį „Opel“ vairavo ilgametis  „Teleloto“ vedėjas ir įvairius renginius dažnai vedantis sodraus balso savininkas J.Radzevičius. Po įvykio iškart kilo abejonių dėl 37 metų vilniečio blaivumo.

Beje, per avariją šiek tiek susižalojo ir pats įtariamasis jos kaltininkas, penkių vaikų tėvas J.Radzevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius