Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Televizijos laidoje su mėlyne po akimi pasirodžiusi Laimutė Stankūnaitė: mane sumušė Drąsiaus Kedžio tėvas

„Lietuvos ryto televizijos“ laidoje „24/7“ buvo nagrinėjami penktadienio įvykiai Garliavoje, kai bandymas perduoti velionio Drąsiaus Kedžio dukrą motinai Laimutei Stankūnaitei virto grumtynėmis.
Laimutė Stankūnaitė televizijos laidoje
Laimutė Stankūnaitė televizijos laidoje / Nuotr. iš „Lietuvos ryto televizijos“ laidos

Laidoje dalyvavusi L.Stankūnaitė pasirodė su mėlyne po akimi. Ji pasakojo, kad penktadienį ją grumtynių metu sumušė D.Kedžio tėvas Vytautas Kedys. Kaip jau skelbta anksčiau, penktadienį L.Stankūnaitė buvo nuvežta į ligoninę, gavo pažymą apie patirtus sužalojimus ir kreipėsi į policiją. 

Piktinosi policininkų abejingumu

„Inteligentiška“ šeima – vyras smogė moteriai“, – ironiškai televizijos studijoje apie patirtą sumušimą kalbėjo L.Stankūnaitė. Ji pateikė savo versiją, kas vyko tuo metu kambaryje. Anot L.Stankūnaitės, kai antstolė pasakė, kad vaikas turi būti perduotas jai, mergaitę iš jos rankų čiupo Laima Kedienė. Apsaugos darbuotojai, anot L.Stankūnaitės, suaugusiems žmonėms sugriuvus ant vaiko, stengėsi atitraukti juos, kad neuždusintų, nesutraiškytų mergaitės. „Buvo griebiama, spiegiama... Aš pati bandžiau gelbėti situaciją, kiek galėjau, kaip moteris, – pasakojo L.Stankūnaitė. – Netikėjau, kad seneliai taip pasielgs su savo, kaip jie sako, mylima anūke.“

Netikėjau, kad seneliai taip pasielgs su savo, kaip jie sako, mylima anūke, – L.Stankūnaitė

Ji piktinosi prie namo budėjusių policininkų nesikišimu į situaciją: „Aš keturis kartus priėjau prie pareigūnų, klausiau: „Kur policija?“ Tačiau jie stovėjo ir nieko nedarė“.

L.Stankūnaitė pripažino buvusi šokiruota, kai mergaitė ją vadino šlykštyne. „Tačiau kai vaikas ketverius metus kiekvieną dieną girdi, kad motina yra monstras, jis tiesiog sako tai, ką girdi toje aplinkoje“, – sakė L.Stankūnaitė.

N.Venckienė: „Vaiko niekas neišplėšė“

Visai kitą versiją dėstė laikinoji globėja Neringa Venckienė. Ji sakė, kad niekas vaiko iš L.Stankūnaitės rankų neišplėšė. Anot teisėjos, mergaitė stovėjo apsikabinusi senelę, kuomet antstolė davė komandą paimti vaiką. Anot N.Venckienės, tada pribėgo apsaugos darbuotojai ir parvertė L.Kedienę su vaiku.

N.Venckienė sakė, kad tik vaiko teisių apsaugos darbuotoja teisiškai galėjo paimti mergaitę ir ją perduoti L.Stankūnaitei. Šiai darbuotojai N.Venckienė negailėjo pagyrimų ir sakė, kad ji tinkamai vykdė funkcijas. „Matėte, kas vyko Tulūzoje? Čia, Garliavoje, vyko kur kas baisiau“, – penktadienio įvykius apibendrino N.Venckienė.

D.Kedžio artimieji veikė koordinuotai?

Advokatas Gintaras Černiauskas, kaip ir L.Stankūnaitė, taip pat neslėpė nusivylimo pareigūnų veiksmais. Anot advokato, jie turėjo žinoti savo teises, tai, kad gali įeiti į namą. „Buvo visa armija policijos atvesta, tačiau jie liko už durų“, – sakė advokatas.

Valstybė nesugeba įgyvendinti savo sprendimų, – sakė G.Černiauskas

G.Černiauskas sakė esąs įsitikinęs, kad visas šis sąmyšis buvo suplanuotas, D.Kedžio tėvai ir jo teta veikė koordinuotai – sukėlė triukšmą, griebė vaiką, visi sugriuvo. Anot advokato, jeigu taip koordinuotai būtų veikę pareigūnai, į tokią situaciją nebūtų pakliuvę. „Valstybė nesugeba įgyvendinti savo sprendimų“, – reziumavo G.Černiauskas.

E.Žiobienė kritikavo vaiko teisių apsaugos darbuotoją

Laidoje dalyvavęs psichologas Robertas Povilaitis teigė, kad šis konfliktas buvo užprogramuotas,  akivaizdžiai stokota profesionalumo. „Tai įvyko dėl suderintų veiksmų stokos“, – sakė jis. Psichologas akcentavo tai, kad vaikas ne tik penktadienį patyrė smurtą, bet ir nuolatos jaučia emocinį, psichologinį smurtą – yra gąsdinamas, verčiamas kalbėti prieš kameras. „Ką vaikas turi patirti kas dieną būdamas tuose namuose?“ – retoriškai klausė psichologas.

Laidoje taip pat dalyvavusi vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė penktadienio situaciją įvertino taip: „Beviltiškas jausmas, kad valstybė yra neįgali. Institucijos negali įvykdyti teismo sprendimų.“

Ji irgi pritarė minčiai, kad name kilęs chaosas buvo iš anksto parengti veiksmai, o vaiko teisių apsaugos darbuotoją kaltino neprofesionalumu. Jos teigimu, darbuotoja turėjo imtis veiksmų, o ne tik šaukti, kad visi išeitų iš kambario. Beje, E.Žiobienė atkreipė dėmesį, kad išvariusi visus iš kambario vaiko teisių apsaugos darbuotoja nieko nesakė L.Kedienei, kuri su vaiku liko ten.

Į klausimą, ar vaiko teisių apsaugos darbuotojai galėjo nežinoti, kad vaiką bus bandoma penktadienį paimti iš Kedžių namų, E.Žiobietė atsakė teigiamai. Ji sakė, kad jau būta atvejų, kai informacija nutekėdavo, tad galbūt antstolė apsidrausdama nusprendė šios informacijos nesakyti.

R.Šimašius: „Koktu ir apgailėtina“

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius sakė, kad tai, ką jis matė įrašuose penktadienį, buvo „koktu ir apgailėtina“. Jis teigė, kad vienintelė išeitis yra kaip įmanoma sklandžiau perduoti vaiką mamai.

Jis taip pat užsiminė, kad gali būti svarstomos ir laikinosios globėjos teisių panaikinimas N.Venckienei.

Šokiruojantis vaizdo įrašas iš Kedžių namų:

VIDEO: 15min.lt skaitytojo kompiliacija: karas Kedžių namuose Garliavoje, mūšis dėl mergaitės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius