Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telšių rajone, kelyje Šiauliai–Palanga, sugedęs automobilis pražudė 60-metę jo vairuotoją

Sekmadienį, apie 20 val. 20 min., Telšių rajone, kelio Šiauliai–Palanga 54-ame kilometre, už Kiršių kaimo, autoavarijoje žuvo 60-metė vairuotoja J.B. iš Telšių. Tai penktoji auka, šiemet žuvusi Telšių rajono keliuose.
„Audi“ automobilis po avarijos
„Audi“ automobilis po avarijos / Giedros Akavickienės nuotr.

Kaip praneša Telšių policija, mikroautobusas „Volkswagen Transporter LT 35“, kurį vairavo 34 metų Šiaulių rajono gyventojas A.A., atsitrenkė į toje pačioje eismo juostoje, važiuojamojoje kelio dalyje, stovėjusį automobilį „Audi 80“.

Manoma, kad skaudi nelaimė būtų neįvykusi, jeigu būtų degę lengvojo automobilio žibintai, avarinės šviesos signalizacijos ar kiti perspėjamieji ženklai.

Pirminiais duomenimis, tamsoje ant kelio vairuotoja sustojo netikėtai sugedus automobiliui.

Manoma, kad skaudi nelaimė būtų neįvykusi, jeigu būtų degę lengvojo automobilio žibintai, avarinės šviesos signalizacijos ar kiti perspėjamieji ženklai.

„Audi 80“ vairavusi telšiškė J.B. nuo patirtų sužalojimų ligoninėje mirė. Kartu važiavusi 35 metų L.U. išleista gydytis į namus, o 33 metų Ž.U. dėl įvairių kūno sužalojimų paguldytas į ligoninę.

Nustatyta, kad „Volkswagen Transporter LT 35“ vairuotojas buvo blaivus ir turėjo teisę vairuoti, o jo vairuojama transporto priemonė techniškai tvarkinga, drausta privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu. Ant 2000 metų laidos mikroautobuso reklama skelbė, kad jo vairuotojas užsiima nardymu.

 Ar žuvusi lengvojo automobilio vairuotoja buvo blaivi, paaiškės atlikus kraujo tyrimą.  Po tragedijos „Audi 80“ salone rastas ne vienas išgertas alaus butelis.  Bet juos galėjo ištuštinti keleiviai arba jie galėjo ten gulėti iš seniau.

Po tragedijos „Audi 80“ salone rastas ne vienas išgertas alaus butelis.

Šiaulių kryptimi vykusi telšiškė automobilio bagažinėje vežėsi grūdų maišą. Per susidūrimą nuo smūgio maišas plyšo, grūdai pabiro. Žinovų teigimu, grūdų maišas galėjo atstoti oro pagalvę ir nors šiek tiek sumažinti  smūgį, atnešusį mirtį, sužalojimus ir skausmo ašaras.

Po avarijos „Audi 80“ atrodo graudžiai, tad likusius gyvus keleivius galima vadinti laimės kūdikiais.

Į nelaimės vietą atskubėjo ne tik policijos, medikų, bet ir ugniagesių ekipažas. Ugniagesiai gelbėtojai ne tik išvadavo metalo laužo krūva virtusiame automobilyje prispaustus du žmones – vyrą ir moterį, bet ir sutvarkė avarijos metu užterštą kelio dangą.

Atvykus techninei pagalbai ir patraukus automobilį, nuo kelio dangos pjuvenomis surinktas išbėgę dyzeliniai degalai. Be to, nuo kelio teko nuplauti šukes ir duženas.

Po avarijos „Audi 80“ atrodo graudžiai, tad likusius gyvus keleivius galima vadinti laimės kūdikiais.

Dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius