-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Telšiuose chemikalais apsinuodijo penki žmonės, iš jų trys – mažamečiai

Ketvirtadienio vakarą Telšiuose į ligoninę paguldyti trys vaikai, o dar du suaugusieji dėl apsinuodijimo cheminėmis medžiagomis gydomi namuose. Spėjama, kad vaikai kambaryje išpurškė savigynai skirtą pipirinių dujų flakoną.
„Meškiukų ligoninė“ – visuomenės sveikatos projektas, pasiteisinęs įvariose pasaulio šalyse.
Asociatyvinė iliustracija: „Meškiukų ligoninė“ – visuomenės sveikatos projektas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip penktadienį informuoja Policijos departamentas, sausio 16 d. apie 22 val. 30 min. į Telšių ligoninę iš Telšių, Stoties g., namų, dėl galimo apsinuodijimo cheminėmis medžiagomis pristatyti 2004 m. ir 2008 m. gimę berniukai, 2012 m. gimusi mergaitė (vaikai paguldyti į ligoninę), J.J. (gimusi 1991 m.) ir L.J. (gimusi 1973 m.), kurios, suteikus medicinos pagalbą, gydomos ambulatoriškai.

Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariato atstovai pranešė, kad devynmetis gydomas reanimacijoje, kiti – vaikų ligų skyriuje. Jų būklė gera.

Vaikai paguldyti į ligoninę, o moterys, suteikus medicinos pagalbą, gydomos ambulatoriškai.

Įvykio vietą apžiūrėję ugniagesiai rado nenaudotą dujų balioną, tačiau jo nuotėkio nei jie, nei dujų tarnybos darbuotojai nenustatė. Išmatavus cheminių medžiagų lygį bute taip pat nerasta jokių pakitimų.

Tačiau namuose pastebėtas savigynai skirtas pipirinių dujų flakonas. Spėjama, kad kažkuris iš vaikų jį kažkur gavo, parsinešė namo ir pripurškė kambaryje aitrių dujų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad butas paliktas vėdinti, iš jo išvesti vyras ir moteris, kurie apsistojo pas giminaičius, rašo BNS.

Penktadienį dėl įvykio kreiptasi į Telšių Visuomenės sveikatos centrą, įvykio aplinkybės lieka iki galo neaiškios, jos tikslinamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius