-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telšiuose sulaikytas puodais prekiavęs rumunas

Rumunijos piliečiui apsilankymą Žemaitijos sostinėje apkartino pilietiški gyventojai ir policijos pareigūnai.
Puodai
Puodai / Telšių aps. VPK nuotr.

Policininkai į Dailininkų gatvę operatyviai atvyko, gavę pranešimą apie įtartiną prekeivį, gyventojams siūlantį „ypatingus“ puodus. Rinkinys susideda iš 16 dalių.

Pasirodo, automobiliu atvykęs rumunas telšiškiams siūlė įsigyti puodų rinkinius už 1000 litų, kai tuo tarpu tikroji jų vertė rinkoje yra mažesnė net tris kartus.

Telšių policijos pareigūnai nustatė, kad užsieniečio pardavinėjami puodų rinkiniai „Swiss House“ kitur kainuoja mažiau negu 300 litų.

Preliminarią puodų rinkinio vertę pareigūnai nustatė internete įvedę prekės pavadinimą.

Tiesa, prekiauti brangiau niekas nedraudžia, jeigu savo kelyje randi patiklių pirkėjų. Tačiau rumunas prekiavo nelegaliai, o tai Lietuvos įstatymai draudžia.

Nusikalstamai veikai kelią užkirto Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus Ekonominių nusikaltimų tyrimo poskyrio pareigūnai.

Kaip išsiaiškino pareigūnai, 43 metų rumunas S.L., neturėdamas leidimo ir prekių įsigijimą arba jų gabenimą patvirtinančių dokumentų, vertėsi  komercine veikla.

Tad Rumunijos piliečiui gresia administracinė atsakomybė pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodeksą už prekių gabenimą be dokumentų ir neteisėtą vertimąsi komercine veikla.

Policija primena, kad vertimasis komercine, ūkine, finansine ar profesine veikla neturint licencijos (leidimo) veiklai, kuriai reikalinga licencija (leidimas), ar kitokiu neteisėtu būdu užtraukia baudą nuo 1000 iki 3000 litų su pagamintos produkcijos, įrankių, žaliavos ir gautų pajamų iš šios veiklos konfiskavimu.

Be to, iš Policijos komisariato rumunas išėjo be puodų. Penki puodų rinkiniai bus saugomi komisariato patalpose. Kiek apsukrus prekeivis Telšių gyventojams spėjo parduoti puodų, nėra žinoma.

Nustačius tikslią tikrąją prekių vertę, užsieniečiui bus paskirta nuobauda.

Su Telšių gyventojais ir policininkais  Rumunijos pilietis bendravo įvairiomis užsienio kalbomis, gerai suprato rusų kalbą.

Kadangi pažeidėjas gyvena Rumunijoje, kyla klausimas, ką policija darys, jeigu užsienietis išneš kudašių net neatsisveikinęs, ką jau bekalbėti apie baudos sumokėjimą. 

Telšių policija 15min.lt atsakė, kad pareigūnai vykdys visas įmanomas priemones.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius