Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 28 /10:00

Šeimos žudynės Kauno rajone: paskelbta tarptautinė įtariamojo paieška, bus keliamas sraigtasparnis

Pirmadienio vakarą Lietuvą sukrėtus žiauriam nusikaltimui, Lietuvos policija visą naktį intensyviai dirbo ir ieškojo vyro, kuris įtariamas savo šeimos išžudymu. Aktyvi paieška išplėsta visoje Ringaudų seniūnijoje, pirmadienio vakare paskelbta ir tarptautinė savo artimųjų nužudymu Kauno rajone įtariamojo Egidijaus Anupraičio paieška, BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.
Įvykio vietoje ir ieškomas pagrindinis įtariamasis
Įvykio vietoje ir ieškomas pagrindinis įtariamasis / 15min fotomontažas/Kauno apskrities VPK nuotr.

Pirminiais duomenimis, nusikaltimu įtariamas 26-erių Egidijus Anupraitis Gaižėnų kaime, Kauno rajone, sušaudė savo šeimos narius – mamą, tėtį, senelę ir tėvo brolį. Gyvas liko tik senelis. Kaip BNS sakė Kauno klinikų atstovė Eglė Audickaitė, sužeistas vyras yra gydomas ligoninėje, jis sąmoningas, tačiau daugiau informacijos apie savo būklę teikti nesutinka.

Galimo įtariamojo požymiai: 26 metų, maždaug 180 cm ūgio, smulkaus kūno sudėjimo, gali dėvėti tamsią juodą trumpą striukę, juodas kelnes.

Paieškai pasitelktos gausios policijos pajėgos, bus keliamas Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis, pranešė Policijos departamentas. Į įtariamojo paiešką Kauno rajone išvyko 80 Viešojo saugumo tarnybos prie VRM pareigūnų iš Vilniaus ir Kauno dalinių, kartu su kinologais ir Štabo automobiliu.

Antradienio popietę Kauno teisėsauga ruošiasi surengti spaudos konferenciją ir joje pateikti daugiau informacijos apie vykdomą tyrimą.

Du ginklai rasti, tačiau įtariamasis tikriausiai turi dar vieną

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis antradienio rytą LRT laidoje „Labas rytas“ informavo apie naujausias žinias.

„Pareigūnai dirbo visą naktį, atlikta daug įvairių paieškos veiksmų, apklausta nemažai liudytojų, tikrinama visa iš gyventojų gauta informacija, tačiau kol kas įtariamojo surasti nepavyko“, – teigė R.Matonis.

Anot R.Matonio, įtariamasis ieškomas tiek Kauno rajone, tiek kituose šalies miestuose, taip pat informacija pateikta partneriams užsienio šalyse. E.Anupraičio ieško gausios policijos pajėgos.

R.Matonis taip pat patikslino pirminę skelbtą informaciją apie galimai ieškomojo turimus ginklus. Pirmadienio vakare buvo skelbta, kad dingo du ginklai, kurie buvo nužudyto tėvo vardu.

15min iliustracija/Masinė žmogžudystė įvykdyta nuošaliame Gaižėnų vienkiemyje Kauno rajone
15min iliustracija/Masinė žmogžudystė įvykdyta nuošaliame Gaižėnų vienkiemyje Kauno rajone

„Apžiūrėjus nuodugniai namus, viename iš seifų tie ginklai yra rasti. Tačiau patikrinimo metu rastas kitas seifas, kuris buvo atrakintas, ir kuris priklauso įtariamajam. Jame nebuvo ginklo, o leidimą ginklui įtariamasis turi. Todėl mūsų bent jau turimais duomenimis, pas jį gali būti vienas ginklas“, – sakė jis LRT laidoje.

Policijos atstovas patvirtino, kad policijai įtariamasis nebuvo žinomas – jis nebuvo nei teistas, nei baustas administracine tvarka. „Dabar bendraujant su artimaisiais jau aiškėja tam tikros aplinkybės apie jo asmenybę, tačiau kol kas dar nenorėčiau jų skelbti“, – sakė R.Matonis.

Mūsų bent jau turimais duomenimis, pas jį gali būti vienas ginklas, – sakė R.Matonis.

Jis dar kartą įspėjo, kad ieškomas asmuo gali būti pavojingas. „Todėl visiems pareigūnams, kurie jo ieško, kurie dirba, nurodyta dėvėti neperšaunamas liemenes“, – informavo R.Matonis. Anksčiau policija įspėjo, kad įtariamąjį pastebėję žmonės apie jį nedelsiant praneštų pareigūnams bendruoju pagalbos telefonu 112, tačiau patys jo sulaikyti nemėgintų.

Paklaustas apie preliminarias priežastis, kas galėjo paskatinti šį kraupų nusikaltimą, R.Matonis sakė, kad dar per anksti apie jas kalbėti – tai paaiškės vėliau.

Paklaustas, ar įtariamasis gali būti nebegyvas, Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas atsakė, kad „neatmetama tokia galimybė, mes tikriname visas versijas“.

VIDEO: Gaižėnų kaime įvykio vietoje dirba daugiau kaip 50 policijos pareigūnų

Kraupus nusikaltimas

Policijos intensyviai ieškomas galimas įtariamasis – nužudytųjų giminaitis E.Anupraitis, gimęs 1990 m.

„Tai vienos iš nužudytų moterų sūnus. Jis dirbo vienoje apsaugos bendrovėje“, – 15min pirmadienio vakarą sakė Policijos departamento atstovas R.Matonis.

Išžudytą šeimą rado nužudytos poros dukra. Nusikaltimo vietoje rasti keturių žmonių kūnai su šautinėmis žaizdomis: vyro (gimusio 1967 m.), jo žmonos (gimusios 1968 m.), jo mamos (gimusios 1942 m.), jo brolio (gimusio 1979 m.). Įvykio vietoje rastas sužalotas senelis (gimęs 1936 m.), vyras ištiktas šoko, išvežtas į ligoninę. Manoma, kad sužeistas senolis bent dvi paras negalėjo prisišaukti pagalbos, buvo be maisto, vandens ir smarkiai nusilpo. Pirminiais duomenimis, jam peršauta ir lūžusi koja.

Teismo medicinos ekspertas įvykio vietoje nustatė, kad asmenys nužudyti anksčiau nei pirmadienį.

Gabus moksleivis, studijas baigęs Anglijoje

Kauno apskrities VPK nuotr./Pagrindinis įtariamasis
Kauno apskrities VPK nuotr./Pagrindinis įtariamasis

Šaltinių teigimu, E.Anupraitis buvo labai gabus moksleivis, baigė mokyklą Kačerginėje, o vėliau išvyko studijuoti į Didžiąją Britaniją. Po studijų grįžo į Lietuvą. Mokykloje įtariamąjį pažinojęs žmogus 15min pasakojo, kad E.Anupraitis buvo pirmūnas, tačiau jį gerai mokytis spaudė tėvai. Be to, mokantis mokykloje jam esą teko patirti nemažai patyčių.

Internete galima rasti vieną Egidijų, kuris kaip ir ieškomas įtariamasis, studijavo universitete Anglijoje, gilinosi į chemijos ir nanotechnologijų mokslus, o laisvalaikį mėgo leisti sporto salėje, žaisdamas krepšinį ir užsiimdamas tekvondo. Vaikinas teigė į Didžiąją Britaniją atvykęs siekdamas savo svajonės ir palikęs Lietuvoje savo mažą pasaulį, namus ir šeimą.

Kauno apskrities VPK nuotr./Egidijus Anupraitis
Kauno apskrities VPK nuotr./Egidijus Anupraitis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius