-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tėvą užmušusiai Daivai Korsakienei – 14 metų kalėjimo, jos talkininkui – 10

Sausio 30 dieną Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje šiauliečiai – 36-erių Robertas Riklikas ir jo draugė 44-erių Daiva Korsakienė, – buvo kaltinami vyro nužudymu. Smurto auka – 69 metų D.Korsakienės tėvas. Šiauliečiai pripažinti kaltais.
Temidė
Temidė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nusikaltimas padarytas 2013 metų rugsėjį Joniškio rajone, Dargių kaime. Bylos duomenimis, abu nuteistieji rugsėjo 16 dieną atvyko į Dargių kaimą pas savo tėvus.

D.Korsakienė teigė, kad lemtingąjį vakarą ji su draugu ir abu jos tėvai gėrė atsivežtus alų, degtinę, sidrą. Begeriant, anot kaltinamosios, mama ėmusi pasakoti, kad tėvas vaikystėje mergaitę skriaudęs, vertęs sunkiai dirbti, ir, apskritai, nesąs jos tėvas.

Po tokių žodžių vyras ir žmona ėmė pyktis, tada D.Korsakienė tėvą pargriovė ant grindų ir ėmė jį spardyti. Kai moteris liovėsi, gulintį tėvą ėmė spardyti ir mušti R.Riklikas

Name buvo girtaujama ir kitą dieną. Abu kaltinamieji neneigė, kad vyrą mušė. Tik nei vienas, nei kitas negalėjo pasakyti, kiek kartų aukai sudavė.

Kaltinamieji aiškino, jog kitą dieną tėvą rado sukniubusi koridoriuje ir parvedė į namus. Tą pačią dieną jis mirė. Vėliau medikai konstatavo, jog jis mirė nuo vidaus organų sužalojimų.

Už padarytą nusikaltimą teismas R.Riklikui skyrė 10 metų  laisvės atėmimo bausmę, D.Korsakienė nuteista kalėti 14  metų.

Teismo sprendimu nužudytojo artimiesiems iš abiejų žudikų priteista po 5792 eurus neturtinei ir 1631 euras turtinei žalai atlyginti. Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius