Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikrintojų pabūgę keliautojai į griovį išmetė rūkalų už 100 tūkstančių litų

Ramoniškių kontrolės punkte pasieniečiai per dieną užfiksavo tris atvejus, kai į Rusijos Karaliaučiaus kraštą vykstantys asmenys atsikratė gabentų rūkalų. Jų vertė – apie 100 tūkstančių litų.
Išmestos cigaretės
Išmestos cigaretės / Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.

Trečiadienį ryte Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pasieniečiai vadinamojoje neutralioje zonoje tarp Lietuvos pusėje veikiančio Ramoniškių punkto ir Karaliaučiaus krašto teritorijoje esančio pasienio punkto per vaizdo stebėjimo sistemą pamatė įtartiną krepšį.

Jis buvo numestas į griovį šalia kelio, kur rikiuojasi Lietuvos pareigūnų jau patikrinti ir leidimo įvažiuoti į Rusiją laukiantys lengvieji automobiliais arba be krovinių vykstančios krovininės transporto priemonės.

VSAT praneša, jog krepšyje buvo 5480 pakelių cigarečių „Jin Ling“ be akcizo mokesčio ženklų.

Neabejojama, kad šie rūkalai įsigyti Lietuvos pusėje veikiančioje bemuičių prekių parduotuvėje. Į ją galima užsukti po pasienio tikrinimo procedūrų Lietuvos pusėje ir prieš įvažiuojant į Rusiją.

Šioje parduotuvėje cigarečių ar kitų prekių įsigijęs asmuo visiškai legaliai jas gali gabenti per sieną, tačiau privalo mokesčius sumokėti įvažiavęs į kaimyninės valstybės teritoriją.

Tos pačios dienos popietę Ramoniškių punkte dirbę pasieniečiai per vaizdo kameras beveik toje pačioje vietoje pastebėjo šalikelėn numestus krepšius. Juose rasti 7170 pakelių cigarečių „Jin Ling“ be banderolių.

Vakarop VSAT pareigūnai ten pat vėl aptiko kelis krepšius, kuriuose buvo 840 pakelių tos pačios markės cigarečių be banderolių.

Šioje vietoje kelio atkarpa tarp dviejų valstybių nuolat būna sausakimša automobilių.

Manoma, kad ką tik bemuičių prekių parduotuvėje įsigytų cigarečių paskubomis atsikratę keliautojai slėpėsi už stovinčių automobilių ir paslapčia išmetė rūkalus į šalikelės griovį.

Neoficialiais duomenimis, į Rusiją vykę asmenys minėtų trijų krovinių atsikratė pabūgę išsamaus Karaliaučiaus krašto pareigūnų tikrinimo.

Visas rastas cigaretes, iš viso 13 490 pakelių, VSAT pareigūnai perdavė Ramoniškių punkte dirbantiems muitininkams.

Šių tabako gaminių vertė, įskaičiavus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, siekia 100 tūkst. litų.

Tokių atvejų, kai kontrolės punktuose aptinkami keliautojų gabenti ir neutraliose zonose išmesti rūkalai, nesyk yra buvę ir pasienyje su Rusija, ir su Baltarusija veikiančiuose kontrolės punktuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius