Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tiltą apniokojusiam estui – sunkios pagirios

Vilkiku ant remontuojamo Kleboniškio tilto per Nerį šalia Kauno užvažiavusiam neblaiviam estui gali grėsti dideli nemalonumai.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Sausio pradžioje įsmukusį tiltą remontuojanti bendrovė „Kauno tiltai“ patyrė apie 191 tūkstantį litų nuostolių. Vasario 23-iosios rytą 36 metų Tamelio Koivo vairuojamas vilkikas Mercedes-Benz pralaužė užtvaras, užlėkė ant tilto, suniokojo darbuotojų palapinę ir brangią remonto techniką, primena „Lietuvos rytas“.

Objektas buvo apdraustas, todėl draudimo bendrovė „PZU Lietuva“ žada atlyginti patirtą žalą. Galutinė jos suma dar nepatvirtinta. „Kauno tiltų“ specialistams daugiausia nerimo kėlė įvykio metu kliudyta deformacinė siūlė, tačiau pažeidimus pavyko sutvarkyti. Daugiausia žalos buvo padaryta tilto atitvarams. Neplanuoti darbai kainavo apie 70 tūkst. litų.

Taip pat teko išgabenti nelaimėlio vairuotą sumaitotą sunkvežimį, surinkti krovinio duženas, sutvarkyti apgadintą kompresorių ir nusiaubtą palapinę. Kauno policijos eismo priežiūros pareigūnai išsiaiškino, kad T.Koivas prie vilkiko vairo sėdėjo neblaivus. Jis ir pats neneigė, kad su draugais gėrė degtinę.

Vyriškis iš Vokietijos į Estiją gabeno net 23 tonas stiklo lakštų, kurie per susidūrimą taip pat sudužo. Estas turėjo civilinės atsakomybės draudimo polisą, bet dėl girtumo jis negalioja. Jeigu vyriškiui reikės atlyginti ir už suniokoto vilkiko remontą bei sudužusį krovinį, iš viso jam gali tekti sumokėti apie trečdalį milijono litų. Sudėjus visus nuostolius, žala gali siekti daugiau nei pusę milijono litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius