Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tragedija Pasvalio rajone – Pumpėnuose septyniolikmetis medžiokliniu šautuvu nušovė patėvį

Antradienį prieš 11 val. Pasvalio rajone esantį Pumpėnų miestelį sukrėtė nelaimė. 17-os metų vaikinas namuose nušovė savo penkiasdešimtmetį patėvį. Įtariama, kad jaunuolis šūvį paleido iš namuose nelegaliai laikyto medžioklinio šautuvo.
Nusikaltimo vietoje
Nusikaltimo vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Dešimt klasių baigęs ir geru žodžiu minimas septyniolikmetis nusikaltimą įvykdė antradienį. Manoma, kad sūnus šitaip gynė savo motiną nuo jos draugo, kuris pastaruoju metu nevengdavo išgerti. Kalbama, kad išgėręs patėvis ne kartą yra pakėlęs ranką prieš sugyventinę.

Lemtingą rytą moters namuose nebuvo. Ji buvo išvykusi į miestelį. Namuose liko septyniolikmetis ir patėvis. Namo grįžusi motina rado šūvio pakirstą sugyventinį. Sūnus iš namų buvo dingęs.

Nedelsiant į įvykio vietą sulėkė medikai ir policijos pareigūnai. Greitosios medicinos pagalbos darbuotojų pastangos buvo bevaisės – vyras nuo šautinės žaizdos mirė.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Nusikaltimo vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Nusikaltimo vietoje

Kaimynystėje gyvenantys pensininkai tvirtino, kad septyniolikmetis nebuvo linkęs konfliktuoti, niekada neatsisakydavo padėti, šiemet kaimynams padėjo statyti šiltnamį.

Dešimt klasių baigęs vaikinas kartu su jaunesniu broliu gyveno pas motiną. Trys jo seserys jau sukūrusios šeimas ir Pumpėnuose nebegyvena. Patėvis į šiuos namus atsikraustė tuomet, kai prieš aštuonerius metus mirė įtariamojo septyniolikmečio tėvas.

„Labai geras vaikas jis buvo. Padėdavo ir mums. Niekaip nesuprantame, kaip tokia nelaimė galėjo nutikti. Ir tas patėvis nebuvo konfliktiškas. Gal retkarčiais išgerdavo, bet buvo darbštus, kieme nuolat kažką statydavo, ateidavo pas mano vyrą paprašyti, kad šis išplaktų dalgį. Negirdėdavome nei barnių, nei muštynių, nei ant vaikų jis rėkdavo. Tikra tragedija, negalime atsigauti. Juk dar iš ryto Jeronimas buvo pas mus atėjęs, paskui vaikščiojo po savo statybas“, – sakė kaimynystėje gyvenanti moteris.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Nusikaltimo vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Nusikaltimo vietoje

Kitas kaimynystėje gyvenantis vyras teigė, kad apie nelaimę suprato tuomet, kai išvydo lekiančius greitosios medicinos pagalbos automobilius ir policijos pareigūnus. Anot pašnekovo, medikai dar bandė padėti medžioklinio šautuvo šūvio pakirstam vyrui, bet išgelbėti jo nebepavyko.

„Buvau dirbtuvėse, bet šūvio negirdėjau. Nežinau, kas galėjo nutikti, nes iš ryto Jeronimas buvo blaivus, apie jokius konfliktus neužsiminė. Nepastebėjau nieko keisto. Berniukai su patėviu sutardavo, kartu dirbdavo. Niekaip nesuprantu, iš kur namuose atsirado medžioklinis šautuvas. Jeronimas niekada nemedžiojo. Gal septyniolikmetis jį iš kur nors gavo“, – sakė gretimo namo gyventojas.

Niekaip nesuprantu, iš kur namuose atsirado medžioklinis šautuvas. Jeronimas niekada nemedžiojo. Gal septyniolikmetis jį iš kur nors gavo.

Pašnekovas 15min.lt tvirtino, kad po nelaimės septyniolikmetis vaikinas iš namų pabėgo.

Kaimynas taip pat teigė girdėjęs, kaip policijos pareigūnai kalbėjosi su įtariamuoju telefonu.

„Girdėjau, kaip kriminalistas telefonu kalbėjo su berniuku: „Nepadėk ragelio, mes važiuojame tavęs pasiimti.“ Turbūt septyniolikmetis kažkur netoliese pasislėpė išsigandęs. Gal jis netyčia nušovė patėvį, gal tik pagąsdinti norėjo. Sunku pasakyti“, – tvirtino kaimynas.

Manoma, kad policijai apie nusikaltimą pranešė pats septyniolikmetis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius