Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tragedija per varžybas Panevėžyje: mestas rutulys suskaldė bėgikui kaukolę (atnaujinta 23.03 val.)

Panevėžio manieže jaunučių spartakiados metu įvyko šiurpi tragedija: netaikliai mestas sunkiasvoris rutulys pataikė į galvą tuo metu pro šalį bėgusiam trylikamečiui.

Lengvosios atletikos varžybose penktadienį sunkiai sužalotas paauglys. Jis išvežtas į reanimaciją. Paauglio būklė sunki, į smegenis išsiliejo kraujo. Paskutiniais pranešimais, trylikamečio būklė stabili. Kaip pranešė LTV Naujienų tarnyba, berniukas pradėjo kalbėti.

„Pamačiau, kad kraujas iš nosies bėga. Vaizdas buvo nekoks, aišku: sąmonės nėra, o kūnas trūkčioja“, – LNK žinioms pasakojo jaunojo sportininko treneris Mindaugas Norbutas.

Sužalotas pirmenybių dalyvis į varžybas Panevėžyje penktadienį buvo atvykęs iš Kelmės.

Pranešama, kad nelaimės momentu trylikametis arenoje bėgo jau ketvirtąjį ratą. Tuo pačiu metu vyko ir apie 5 kilogramus sveriančių rutulių stūmimo rungtis. Apsauginio tinklo arba nebuvo, arba jis buvo akivaizdžiai per mažas. Rutuliui pataikius bėgikui į galvą, lengvaatletis iškart pargriuvo.

„Kituose maniežuose, kiek esu matęs ir Vilniuje, ir Kaune, yra apsauginės užuolaidos. O čia yra tik tvorelė“, – apie neaukštą apsaugą LNK žinioms pasakojo treneris M.Norbutas.

Vyriausiasis varžybų teisėjas Remigijus Jakubauskas, nepriėmęs sprendimo nutraukti varžybų, televizijai kalbėjo: „Jeigu priduodant ekploatuoti maniežą jis buvo priimtas, vadinasi, jis atitinka stantardus.“ R.Jakubausko supratimu, Panevėžio maniežas įrengtas paisant saugumo normų.

Manieže rungtyniaujantys sportininkai nėra specialiai apdrausti.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius