Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 24 /15:54

​Tragedija Plungėje: Babrungo upės ledai pagaliau atidavė nuskendusios aštuonmetės kūną

Plungėje nuskendusios mažametės buvo ieškoma visą savaitę. Penktadienį skenduolė pagaliau aptikta. Mergaitę rado privatus naras.
Žiemos šaltį išgyvenančios antys džiaugiasi neužšąlančiu vandens telkiniu.
Asociatyvinė iliustracija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Ledai Plungė


Plungėje nuo šeštadienio popietės buvo ieškoma aštuonmetės, žaidusios prie Babrungo upės.Penktadienio popietę 15min.lt pasiekė žinia, kad nuskendusio vaiko palaikai pagaliau rasti. Skenduolę aptiko privačiai samdytas naras.

Informaciją apie mažametės suradimą 15min.lt žurnalistams patvirtino ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD). Oficiali informacija iš Plungės gelbėtojams pateikta penktadienį 14.40 val.

Anot PAGD atstovės Lauros Valauskienė, mergaitės paieškos užbaigtos lygiai 14 val. Nuskendusi mažametė aptikta maždaug 1 300 metrų nuo to vietos, kur ji įlūžo ir paniro po ledu.

Kūną naras pastebėjo Babrunge 1,7 metro gylyje.

Nelaimės vietoje visas septynias paras darbavosi ir valstybinės priešgaisrinės tarnybos, ir privačiai samdyti gelbėtojai. Nelaimė Plungėje įvyko sausio 18-ąją.

Apie įvykį dingusios mergaitės tėvams pranešė atbėgusi metais vyresnė jų dukros draugė. Ji pasakė, kad aštuonmetė žaidė Babrungo upės pakrantėje ir staiga pradingo. Iškart įtarta, kad mergaitė galėjo atsistoti ant upės pakraštyje susidariusio plono ledo, įlūžti ir panirti po ledu.

Mažametės paieškų darbus apsunkino ir pastarosiomis dienomis upę sukaustęs šaltis: gelbėtojams reikėjo kirsti eketes, o narų žvalgybai trukdė ledas. Tačiau ugniagesiai atkakliai tęsė gelbėjimo darbus.

Bus papildyta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius