Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Tragišką avariją prie Plungės sukėlęs ir ugniagesio šeimą pražudęs Igoris Cvetkovas vengia teismo

Plungės apylinkės teisme penktadienį turėjo būti pradėta nagrinėti tragiškai pasibaigusio eismo įvykio, per kurį žuvo ugniagesys Ramūnas Dargužas, jo žmona ir dukrytė, byla. Tačiau, kaip ir numatė nukentėjusieji – kaltinamasis Igoris Cvetkovas rado priežastį nepasirodyti.
Avarijos padariniai
Avarijos padariniai / Nojaus nuotr.

Plungėje vėl prisiminta praėjusių metų spalį trijų žmonių gyvybes nusinešusi avarija. Sekmadienio vakarą Dargužų šeima važiavo iš Palangos, kur šventė vyresnėlės dukters vienuoliktąjį gimtadienį.

Netoli Plungės R.Dargužas pamatė priešpriešais atvažiuojantį „Hyundai Galloper“. Kaip vėliau nustatė ekspertai, BMW vairavęs ugniagesys stengėsi išvengti susidūrimo ir metėsi į kitą juostą. Tą patį tuo metu padarė ir „Hyundai“ visureigį vairavęs I.Cvetkovas. Susidūrimo išvengti nepavyko. Avarijoje žuvo 36-erių R.Dargužas ir jo žmona bei mažametė dukrelė. Vyresnėlė buvo išgabenta į Klaipėdos vaikų ligoninę.

Per susidūrimą sužalojimų neišvengė ir „Hyundai“ keleiviai – I.Cvetkovo žmona, dukra. Pats vairuotojas neteko rankos.

Paaiškėjo, kad I.Cvetkovas vairavo girtas. Po nelaimės jam nustatytas 1,68 promilės girtumas.

Matė prie teismo

„Važiuodami nė neabejojome, kad kaltininkas suras priežastį ir nepasirodys. Vis temps temps, kiek galės“, – 15min žurnalistei sakė nukentėjusieji.

I.Cvetkovas per savo advokatą perdavė privačios klinikos surašytą pažymą, jog išvakarėse susirgo angina, todėl negali dalyvauti posėdyje.

Tačiau žuvusios šeimos artimieji tikino matę į I.Cvetkovą panašų berankį vyrą vaikštinėjantį prie teismo pastato Plungėje. Esą vyriškis net buvo įėjęs į vidų ir iš už kampo stebėjo visus.

„Jis nė karto mums neskambino, neatsiprašė. Jo žmona buvo tik pasirodžiusi dar tuomet, kai jos duktė ir mano anūkė gydėsi ligoninėje. Taip jai patarė tyrėja. Pasikalbėjome, daviau jai savo telefono numerį. Tačiau taip nė karto ir nepaskambino. Ir dabar nesugebėjo nė pasisveikinti“, – apgailestavo dukrą, žentą ir anūkę per avariją praradusi Nijolė Navickienė.

Radviliškyje gyvenanti moteris po nelaimės ėmėsi našlaite likusios anūkės globos.

Nukentėjusiųjų advokatas suabejojo, ar I.Cvetkovas nesimuliuoja ligos, ir paprašė atlikti auditą. Tačiau tiek prokuroro, tiek ir teisėjo pozicija buvo vieninga – kaltinamasis apie ligą pranešė pirmą kartą, tai nėra pasikartojantis atvejis, todėl nėra pagrindo juo abejoti.

Mergaitei suprastėjo atmintis

N.Navickienė pasakojo, kad neseniai dvylikos sulaukusi mergaitė fiziškai yra sveika. Tačiau nerimą kelia aukštas pulsas bei akivaizdžiai suprastėjusi atmintis.

„Ji sugeba viską išmokti greitai, tačiau greitai ir pamiršta. Suprastėjo rezultatai mokykloje. Su mergaite vis dar dirba psichologai“, – pasakojo močiutė.

Ji prisiminė, kad neseniai gimtadienį šventusi mergaitė sulaukė sveikinimų iš visos Lietuvos. Nepažįstami žmonės sveikino ją, siuntė dovanas. Ypatinga draugystė dar ligoninėje užsimezgė su verslininke Daina Bosas. Moteris padėjo šeimai susirasti advokatą, nuolat bendrauja su močiute ir mergaite.

„Labai padeda ir žento kolegos. Palaikymą turime“, – kalbėjo moteris.

A.Jašinskienės/15min.lt  nuotr./Našlaite likusios mergaitės globos ėmėsi močiutė Nijolė Navickienė
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Našlaite likusios mergaitės globos ėmėsi močiutė Nijolė Navickienė

Ji iki šio prisimena, kaip po laidotuvių iš komos pabudusiai mergaitei ruošėsi pranešti skaudžią žinią. „Mus apie tai konsultavo psichologė. Atvažiavome į palatą ir paaiškėjo, kad ji jau viską žino. Tą dieną seselė mergaitei leido įsijungti televizorių, prasiblaškyti. Visiškai atsitiktinai ji pamatė reportažą iš laidotuvių. Paskui ji man ir sako: „Aš viską žinau, žinau net kur jie buvo pašarvoti“... – pasakojo močiutė.

Kurį laiką mergaitė bijodavo važiuoti ir automobiliu. Dabar ši baimė praėjusi.

„Ji lanko krepšinį. Vis stengiasi nuolat būti užsiėmusi, kad negalvotų apie netektį“, – 15min pasakojo mergaitės močiutė.

Gresia iki 10 metų nelaisvės

Iki šiol neaišku, kodėl lemtingą dieną I.Cvetkovas išvažiavo į priešingą eismo juosta. Spėjama, kad vairuotojas galėjo prisnūsti.

Žuvusio ugniagesio ir jo šeimos artimieji yra pareiškę 650 tūkst. eurų siekiančius civilinius ieškinius.

Po nelaimės I.Cvetkovas išsiskyrė su žmona. Nukentėjusieji spėja, kad šitaip jis galėjo siekti nuslėpti dalį turto. Šiuo metu areštuota pusantro I.Cvetkovo buto.

Kaltinamasis iki šiol neigė savo kaltę ir teigė važiavęs „savo juosta“, esą jokių BMW suklaidinti galėjusių manevrų nebuvo. „Tačiau ekspertizė aiškiai parodė, kokie veiksmai vyko iki susidūrimo. Kodėl jis kirto ištisinę juostą ir išvažiavo į kitą kelio pusę – neaišku“, – aiškino prokuroras Juozas Sykas.

Klaipėdiečiui I.Cvetkovui, iki nelaimės dirbusiam statybose, gresia laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų.

Paaiškėjo, kad dar prieš šešerius metus jis buvo baustas administracine tvarka už tai, kad vairavo neblaivus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius