Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tragiškai žuvusių Kauno medikų Žukų kolegos sukrėsti

„Tragedija. Šokas“, – taip kalbėdami apie sekmadienį naktį kelio Vilnius–Kaunas–Klaipėda 46-ame kilometre įvykusią avariją, per kurią žuvo žinoma Kauno medikų šeima Rimgaudas Kazimieras ir Vida Žukai, kalba jų kolegos.
Tragiškoje avarijoje žuvęs medikas Rimgaudas Kazimieras Žukas buvo mylimas ir kolegų, ir pacientų.
Tragiškoje avarijoje žuvęs medikas Rimgaudas Kazimieras Žukas buvo mylimas ir kolegų, ir pacientų. / Aliaus Koroliovo nuotr.

Daug ateities planų profesinėje srityje turėję kauniečiai – medikų dinastijos atstovai. Senelio ir tėvų pėdomis sekantis Žukų sūnus Kęstutis Žukas šiuo metu taip pat dirba Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinėje ligoninėje.

Policijos departamento duomenimis, dėl tragedija pasibaigusios nelaimės kaltas Trakų kelių policijos pareigūnas Sigitas Šostakas. Jo vairuojamas automobilis „Audi A6“ trenkėsi į ta pačia kryptimi važiuojantį Žukų automobilį „Opel Vectra“. Nuo smūgio R.K.Žuko vairuojamas „Opel“ nulėkė nuo kelio ir keletą kartų apsivertė.

Įtariamam avarijos kaltininkui S.Šostakui nustatytas 1,16 promilės alkoholio girtumas, norint patvirtinti rezultatus privalomąja tvarka turėjo būti paimta ir pareigūno kraujo.

Nelaimės metu buvo sužeisti ir dar du Kauno medikai – su Žukais važiavę neurologas Andrejus Golubovas bei jo žmona Audronė. Ši – žuvusios V.Žukienės sesuo.

Kaip 15min.lt sakė žuvusių medikų kolega ir draugas Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Kęstutis Mazurkevičius, į Vilnių Žukai vyko trumpam – vienam vakarui. Kitą dieną R.K.Žukas turėjo budėti ligoninėje.

„Kai sužinojau, kur įvyko avarija, maniau, galbūt jie buvo sodyboje – esu girdėjęs, kad turi ją kažkur apie Molėtus. Tačiau Kęstutis (žuvusiųjų sūnus K.Žukas – aut. past.) sakė, kad jie buvo Vilniuje. Lyg ir koncerte“, – kalbėjo kolegų ir draugų netekęs ligoninės vadovas.

Ligoninėje jis buvo kaip tėvas – rišamoji grandis tarp pacientų, personalo ir administracijos, – taip apie tragiškai žuvusį Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės mediką Rimgaudą Kazimierą Žuką kalbėjo kolegos.

Anot jo, dėl šios nelaimės šokiruotas ne tik visas Kauno Raudonojo Kryžiaus ligoninės kolektyvas. Medikai buvo gerai pažįstami ir vertinami visame mieste.

„Rimgaudą aš pažįstu nuo studijų laikų, kadangi mūsų abiejų tėvai dirbo Raudonajame Kryžiuje. Jis buvo labai atsidavęs savo darbui. Ar turėdavo budėti, ar ne, vasarą, per atostogas, savaitgalį – visada atvažiuodavo. Nesvarbu, ar pats būdavo žmogų operavęs, ar kitas gydytojas, ateidavo, pasiklausdavo, kaip jaučiasi, vizituodavo. Toks jis buvo: nuolat besišypsantis, atsakingas“, – pasakojo K.Mazurkevičius.

Medikas pasakojo, kad R.K.Žukas turėjo daug idėjų, kaip pagerinti ligoninės darbą, ko reikėtų siekti, kad ji taptų palankesnė pacientams: „Pirmadienį turėjo vykti pasitarimas, kuriame Rimgaudas ketino pateikti kelias savo idėjas. Deja, nebepateiks...“

V.Žukienės sesers būklė itin sunki

Žuvusių medikų kolegas sukrėtė avarijos aplinkybės. Daugelis neslėpė, jog apmaudžiausia, kad nelaimė įvyko dėl, kaip įtariama, neblaivaus policijos pareigūno kaltės. Be to, greitkelyje.

„Kai man paskambino ir pasakė, kad tai nutiko autostradoje, nepatikėjau. Pats kasdien važinėju į Vilnių ir atgal“, – sakė K.Mazurkevičius.

Per avariją nukentėję Golubovai, kurie yra žuvusiųjų sūnaus K.Žuko krikšto tėvai, gydomi skirtingose ligoninėse. Į Kauno klinikas atvežto A.Golubovo būklė stabili. Tuo metu jo žmona Audronė sužeista itin sunkiai. Ją gydantys medikai nieko nežada: „Mažai vilties, kad ji išgyvens.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius