-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 29 /15:31

Tragiškos „Subaru“ ir „Mercedes“ kaktomušos Kaune tyrimas: nustatyta, kad avariją galėjo sukelti girtas policininkas

Kauno pareigūnui Raimondui Vanagui, kuris, kaip įtariama, būdamas neblaivus sukėlė eismo įvykį ir jo metu žuvo žmogus, pareikšti įtarimai.
udaužytas policininko automobilis „Subaru Impreza“
Sudaužytas policininko automobilis „Subaru Impreza“ / Kadras iš LNK Žinių

Sekmadienį naujienų portalas 15min.lt rašė apie tragišką eismo nelaimę Kaune, kai susidūrus policininko „Subaru Impreza“ ir S klasės mersedesui, žuvo vyras bei buvo sužaloti dar 3 žmonės.

Pirmadienio popietę Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai pranešė, jog šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo. Pareigūnui Raimondui Vanagui, kuris, manoma, būdamas neblaivus sukėlė eismo įvykį ir jo metu žuvo žmogus, pareikšti įtarimai.

Pradėtas ir tarnybinis patikrinimas.

Kadras iš LNK Žinių/Sudaužytas S klasės mersedesas
Sudaužytas S klasės mersedesas

Kauno apskrities policijos vadovybė reiškia užuojautą žuvusiojo artimiesiems ir informuoja, kad paaiškėjus, jog eismo įvykį sukėlė neblaivus pareigūnas, bus priimtas vienašališkas sprendimas – atleidimas iš tarnybos.

15min.lt primena, kad sekmadienio naktį, apie 2 val. 25 min., Kaune, Nuokalnės g., Kauno apskrities VPK Patrulių rinktinės 6-ojo būrio vyresniojo patrulio R.Vanago (gimusio 1984 m.) automobilis „Subaru Impreza“ išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu automobiliu „Mercedes Benz S350“, kurį vairavo V.L. (gimęs 1958 m.).

Eismo įvykio metu žuvo automobiliu „Subaru Impreza“ važiavęs Kęstutis Z. (gimęs 1972 m.) ir sužalotas kartu važiavęs ne tarnybos metu neuniformuotas R.Vanagas, kuris dėl įvairių kūno sužalojimų paguldytas į ligoninę. Taip pat sužaloti automobilio „Mercedes Benz S350“ vairuotojas (dėl įvairių kūno sužalojimų paguldytas į ligoninę) ir keleivis R.B. (gimęs 1959 m.).

Iškart po įvykio nebuvo aišku, kas nesuvaldė galingojo „Subaru Impreza“ automobilio. „Vairuotojas nustatinėjamas“, – skelbė įrašas policijos įvykių suvestinėje.

Kauno policininkui gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.

Dabar aiškėja, kad prie „Subaru“ vairo galėjo sėdėti pats mašinos savininkas, policijos pareigūnas R.Vanagas.

Netrukus po įvykio avarijos vietoje R.Vanagas atsisakė savo kolegų pasiūlymo papūsti į alkoholio tikrintuvą, kad būtų nustatytas jo blaivumas. Kaip žinoma, atsisakymas tikrintis prilyginamas sunkiam girtumui. Vėliau tyrimams buvo paimta pareigūno kraujo, jo rezultatų dar laukiama.

Įvykio liudininkams susidarė įspūdis, kad R.Vanagas avariją padarė būdamas apsvaigęs. Duomenų visumos, kad pareigūnas ne tarnybos metu galėjo būti neblaivus, pakako ir sunkius įtarimus policininkui pareiškusiems prokurorams.

Pagal Baudžiamojo kodekso nuostatas, R.Vanagui gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.

Krisdavo komisarai, ministras

15min.lt primena, kad dėl policininkų sukeltų avarijų iš postų buvo priversti trauktis aukščiausi už tai atsakomybę prisiėmę vadovai.

Trakų rajono komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Viešosios tvarkos ir kelių policijos poskyrio vyresnysis patrulis Sigitas Šostakas, 2011 m. vasario 13 d. neblaivus sukėlė avariją, kurios metu žuvo trys Kauno medikai – Rimgaudas Kazimieras Žukas, Vida Žukienė ir Audronė Golubovienė.

Dėl šio įvykio iš pareigų netrukus atsistatydino generalinis policijos komisaras Vizgirdas Telyčėnas ir S.Šostako viršininkas Trakų policijos vadovas Nerijus Šiaulys.

2007 m. lapkričio 7 d. Skuodo rajono policininkas Saulius Paulikas būdamas neblaivus ir vairuodamas BMW Aleksandrijos gyvenvietėje partrenkė tris ketvirtos klasės mokinius.

Iš postų po šio įvykio pasitraukė tuometis policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius bei vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys.

Iš tarnybos teko išeiti ir Skuodo rajono policijos komisariate dirbusiam avariją sukėlusio vyro broliui Giedriui, kuris kaip paaiškėjo, S.Paulikui po avarijos padėjo slėptis viename uostamiesčio viešbučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius