Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trakų teismas paaiškino: už TV laidoje paskleistą netiesą tenka susimokėti

Teismas pripažino, kad televizijos laidos metu paskleisti duomenys apie sutuoktinio naudotą smurtą yra neatitinkantys tikrovės ir žeminantys garbę bei orumą, pranešė teismas.
Trakų rajono apylinkės teismas
Trakų rajono apylinkės teismas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kaip rašoma pranešime, Trakų rajono apylinkės teismas 2013 m. gruodžio 20 d. paskelbė sprendimą civilinėje byloje, kuriuo buvo išspręstas ginčas dėl televizijos laidos metu A.D. paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais garbę bei orumą.

Išnagrinėjęs civilinę bylą teismas nustatė, kad 2012 m. kovo 26 d. vakarą per TV3 televizijos kanalą parodytos laidos „Kodėl?“ metu atsakovė A.D. nurodė, jog jos sutuoktinis sudavė jai per veidą, pagriebė už plaukų, trenkė ant plytelių ir išdraskė plaukus su žirklėmis.

Įvertinęs A.D., R.D. ir liudytojų pateiktus paaiškinimus bei byloje esančius duomenis teismas šiuos A.D. teiginius pripažino neatitinkančiais tikrovės bei žeminančiais ieškovo R.D. garbę ir orumą. Teismas pažymėjo, kad Trakų rajono apylinkės teismo 2012 m. sausio 20 d. nuosprendžiu R.D. buvo išteisintas dėl jam pareikšto kaltinimo naudojus fizinį smurtą prieš A.D., tuo tarpu atsakovė A.D. nepateikė jokių duomenų, kurie patvirtintų, kad televizijos laidoje nurodytas fizinis smurtas iš tiesų buvo ir kad laidos metu paskleisti duomenys atitinka tikrovę.

Taip pat įvertinęs R.D. garbę ir orumą žeminančių duomenų paskleidimo pasekmes bei jų paskleidimo aplinkybes teismas ieškovui R.D. iš atsakovės A.D. priteisė 10 tūkstančių litų kompensaciją neturtinei žalai atlyginti.

Šis teismo sprendimas per 30 dienų nuo jo priėmimo dienos dar gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius