Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Transporto vadybininkas iš Kauno Šiaulių policininkus bandė įtikinti, kad jis daug rūko

29 metų transporto vadybininkas iš Kauno, įkliuvęs Šiaulių apskrities policijos pareigūnams su kontrabandinėmis cigaretėmis, dievagojosi, kad jas nusipirko savo reikmėms. Aštuonias dėžes Baltarusijos Respublikos banderolėmis pažymėtų rūkalų patruliai pamatė jo vairuojamo automobilio bagažinėje, kai automobilį sustabdė eiliniam patikrinimui.
Sulaikytas krovinys
Sulaikytas krovinys / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Spalio 24-osios vakare Šiauliuose, Bačiūnų gatvėje, sustabdyto SAAB vairuotojas su cigarečių kroviniu keliavo link Kauno. Jis ir rūkalų krovinys buvo perduoti Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnams, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Vyras aiškino, kad cigarečių į Šiaulius atvažiavo todėl, kad pirkinį įsigyti čia jam buvo finansiškai naudinga, tačiau plačiau aiškinti įsigijimo aplinkybių nepanoro. 1000 kontrabandinių pakelių „Fest“ ir 3000 pakelių „NZ Gold“ atsidūrė pareigūnų rankose. Kauniškiui pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Baudžiamasis kodeksas už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą, kai jų vertė viršija 250 MGL dydžio sumą, numato baudą arba laisvės atėmimą iki septynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius