-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Trečiadienį Lietuvos keliuose įvyko tuzinas avarijų, per kurias nukentėjo 12 žmonių

Liepos 27-ąją, trečiadienį, mūsų šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 12 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės. Sužeista 12 eismo dalyvių, tarp jų – 2 nepilnamečiai. Nukentėjo: 6 vairuotojai, tarp jų – 2 motociklų vairuotojai ir 1 mopedo vairuotojas (16 metų), 2 keleiviai, 2 pėstieji, 1 dviračio vairuotojas, 1 kitas eismo dalyvis (policijos pareigūnas darbo metu).
Avarija Vabalninke
Avarija Vabalninke / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Neblaivūs vairuotojai eismo įvykių, kuriuose būtų nukentėję žmonės, pirminiais duomenimis, nesukėlė. Policijos pareigūnai per parą užregistravo 175 techninius eismo įvykius.

Šiais metais, palyginti su 2015 metų tuo pačiu laikotarpiu, pirminiais duomenimis:

Užregistruota 1 760 eismo įvykių, t. y. 207 įvykiais (arba 13,3 proc.) daugiau;

Žuvo 100 žmonių, t. y. 13 (arba 11,5 proc.) mažiau;

Sužeisti 2 088 žmonės, t. y. 197 (arba 10,4 proc.) daugiau.

Liepos 27 d. keletas eismo įvykių:

Apie 10.58 val. Panevėžyje, Respublikos gatvėje, pėsčiųjų perėjoje, 12 metų mergaitę partrenkė motociklas „Yamaha V-MAX“, vairuojamas 38 metų vyro. Tuo metu kita transporto priemonė buvo sustojusi praleisti einančios nepilnametės. Gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, nukentėjusi pėsčioji išleista gydytis į namus.

Apie 11.30 val. Alytuje, Kepyklos gatvėje, sustabdytas automobilis „Toyota Picnic“, kurį vairavo 57 metų vyras, važiavęs neužsisegęs saugos diržo. Kelių policijos patrulis nurodė vairuotojui automobilį perstatyti į šalikelę ir automobilio vairuotojas, važiuodamas atbuline eiga, kliudė pareigūną. 32 metų patruliui paskirtas ambulatorinis gydymas (kairės pėdos ir alkūnės sumušimai).

Apie 13.33 val. Šiauliuose, Ragainės ir Akmenės gatvių sankryžoje, iš šalutinio kelio išvažiavęs 19 metų vaikino vairuojamas automobilis „Alfa Romeo“ susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „Hyundai Getz“ ir dar atsitrenkė į kelio ženklą bei namo tvorą. Nukentėjo „Hyundai“ vairavusi 30 metų moteris (paskirtas ambulatorinis gydymas).

Apie 13.46 val. Šalčininkų rajone, Pabarės kaime, „Audi“ markės automobilis kliudė ir sužeidė važiuojamojoje kelio dalyje gulėjusį 50 metų vyrą. Pėsčiasis dėl patirtų sužeidimų (galvos sumušimas, daugybiniai nubrozdinimai, dubens kaulų, 6–9 šonkaulių lūžiai) paguldytas į ligoninės Reanimacijos skyrių.

Apie 15.13 val. Kaišiadorių rajone, kelyje Jonava–Žasliai–Kalniniai Mijaugonys, vingiuotoje nuokalnėje, susidūrimo su į kelią įbėgusia stirna neišvengė automobilis „Opel Astra“, vairuojamas 28 metų moters. Įvykio metu nukentėjusi vairuotoja paguldyta į ligoninę. Gyvūnas nugaišo.

Apie 17.48 val. Kretingos rajone, Žalgirio seniūnijoje, kelyje Šiauliai–Palanga, pažeisdamas Kelių eismo taisykles (kelio ženklo „Lenkti draudžiama“ reikalavimą ir kirsdamas horizontaliąją ištisinę kelio ženklinimo liniją) motociklo „Yamaha YZF-R1“ vairuotojas lenkė važiuojančius automobilius ir atsitrenkė į kairėn sukusį automobilį „VW Sharan“, vairuojamą 49 metų vyro. Nuo smūgio motociklas nulėkė nuo kelio ir atsitrenkė į apsauginę nuo laukinių gyvūnų tvorą. Įvykio metu sužeistas 34 metų motociklo vairuotojas paguldytas į ligoninę. Jo vairavimo stažas – 10 metų.

Apie 21.16 val. Telšiuose, Naujosios ir Telšės gatvių sankryžoje, iš šalutinio kelio išvažiavęs mopedas „Aprilia SR50“ susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „Audi A6 Avant“, kurį vairavo 23 metų mergina. Įvykio metu nukentėjo mopedą vairavęs 16 metų paauglys (paskirtas ambulatorinis gydymas). Teisę vairuoti tokios rūšies transporto priemonę nepilnametis turi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius