-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 09 14 /13:59

Trečiadienį Vilniuje – suirutė dėl bombos

Automobiliu prie daugiabučio daiktą, panašų į sprogmenį, iš miško atsivežęs vilnietis sukėlė ant kojų specialiąsias tarnybas. Specialistai susiėmė už galvų pamatę, kad bomba tikra.
Įvykio vietoje
Specialiosios tarnybos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Trečiadienį po vidurdienio sostinėje kilo sumaištis dėl daikto, panašaus į sprogmenį.

Automobiliu prie daugiabučio Lazdynų mikrorajone galimai bombą atsivežęs vilnietis sukėlė ant kojų specialiąsias tarnybas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viešųjų ryšių skyrius portalui 15min.lt pasakojo, kad 12.26 val. buvo gautas pranešimas, jog vilnietis kažkur rado 7 centimetrų skersmens ir 25–30 centimetrų ilgio metalinį daiktą.

Įsidėjęs į automobilio bagažinę, šį radinį vyriškis parsivežė prie namų į Architektų gatvę. Paskambinęs policijai vilnietis pasiūlė atvažiuoti patikrinti, ką jis atsigabeno.

Į kiemą sostinės Lazdynų miegamajame mikrorajone išskubėjo specialiosios tarnybos.

Papildyta 13.59 val. Atvykę specialistai iškart pasakė, kad bomba tikra. Pareigūnai išsiaiškino, kad radinį žmogus aptiko trečiadienio rytą grybaudamas Varėnos miškuose ir parsivežė į namus. Paaiškėjo, kad sprogmuo užsilikęs nuo karo laikų. Radinį sunaikinimui išsivežė „Aro“ išminuotojai.

Pareigūnai stebisi nepamatuota vilniečio drąsa ir įspėja kitus gyventojus, kad tokie grybautojų radiniai yra pavojingi jų bei aplinkinių gyvybei.

Naujienų portalo redakcija dėkoja skaitytojui Karoliui, atsiuntusiam nuotraukų iš įvykio vietos (žr. susijusią galeriją)!

 

Beje, trečiadienio popietę paaiškėjo, kad bombą į Vilnių atsivežė buvęs Rusų dramos teatro aktorius Jonas Pakulis, vaidinęs garsioje lietuviškoje režisieriaus Algimanto Puipos dramoje „Elzė iš Gilijos“. Anot wikipedijos, tai 1999 m. Lietuvos kino studijoje kartu su keliomis Vokietijos firmomis Rytprusių rašytojo Ernsto Vicherto (1831-1902) apysakos „Šaktarpis“ motyvais sukurtas meninis filmas.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Radinį prie namų atsivežęs ir apie jį policijai praneaęs vilnietis
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Radinį prie namų atsivežęs ir apie jį policijai pranešęs vilnietis, paaiškėjo, yra buvęs Rusų dramos teatro aktorius J.Pakulis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius