Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiadienio gaisruose žuvo vienas žmogus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusią parą ugniagesiai gesino 52 gaisrus ir likvidavo dar 21 kitą incidentą. Ugnis trečiadienį pasiglemžė vieno žmogaus gyvybę ir 2 žmones traumavo.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Statistika

Tragiškas gaisras kilo trečiadienį ryte Varėnos rajono Kareivonių kaime. Čia dėl neatsargaus rūkymo užsidegė gyvenamasis namas. Per gaisrą sudegė lova, išdegė grindys, aprūko kambarys. O uždūmintame kambaryje ugniagesiai rado ir žuvusio 40-mečio namo šeimininko kūną.

Dar dviejuose gaisruose nukentėjo žmonės. Popiet Ukmergės rajono Žeimių kaime gaisras kilo daugiabučio namo bute. Per gaisrą apdegė sofa lova, aprūko sienos ir lubos. Ugniagesiai iš uždūminto buto išgelbėjo smalkėmis apsinuodijusią 31 metų moterį ir perdavė ją iškviestiems medikams, kurie nukentėjusiąją išvežė į ligoninę. Gaisro aplinkybės dar tikslinamos.

Dar vienas žmogus nukentėjo per gaisrą, kilusį vakare Vilniaus rajono Galgių kaime, kur taip pat užsidegė dviejų aukštų gyvenamasis namas. Gaisro židinys buvo tarp pirmojo ir antrojo aukštų, kur degė sukrautos šiukšlės.Per gaisrą apdegė sienos, aprūko visas namas. Ugniagesiai iš uždūmintų patalpų išnešė taip pat smalkėmis apsinuodijusį 52 metų vyrą ir perdavė greitosios medicinos pagalbos darbuotojams. Gaisro priežastys nustatinėjamos.

Ugnis trečiadienį niokojo ir daugiau gyvenamųjų būstų. Kėdainiuose, Mindaugo gatvėje, ryte užsiliepsnojo gyvenamasis namas su mansarda. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, namo stogas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu stipriai apdegė stogo konstrukcijos, mansarda, o pirmas namo aukštas buvo sulietas vandeniu. Gaisro priežastys tiriamos.

Jau trečiadienį ugniagesiai informavo, kad šiemet įregistruoti pirmieji gaisrai, susiję su šiemetinės šienapjūtės darbais. Trečiadienį buvo įregistruoti dar 3 tokie gaisrai. Molėtų rajono Kijelių kaime iš traktoriaus duslintuvo išlėkusi kibirkštis uždegė priekaboje vežamą šieną. Per gaisrą apdegė šienas ir savadarbė priekaba.

Išlėkusi iš traktoriaus duslintuvo kibirkštis pavakary uždegė ir šieno rinktuvą Šilalės rajono Šėručių kaime. Gaisro metu sudegė tik iškrautas šienas, o traktorius ir šieno rinktuvas buvo nesugadinti.

O Lazdijų rajono Vosbūčių kaime gaisras kilo tada, kai šienas buvo kraunamas į ūkinį pastatą ir praslydo šieno pūtiklio diržai. Ugniagesiams atvykus į įvykio vietą, pastato stogas jau buvo nudegęs. Ugniagesiams pavyko išgelbėti tik įvairią žemės ūkio techniką – traktoriaus priekabą, vartytuvą, šienapjovę ir sėjamąją.

Taigi šie gaisrai vėl primena ūkininkams, kad jie dar kartą patikrintų traktorių, šienpjovių, šieno rinktuvų ir priekabų techninę būklę, sutvarkytų netvarkingą žemės ūkio techniką, apsirūpintų pirminėmis gaisro gesinimo priemonėmis.

Trečiadienį buvo įregistruoti ir keli miškų gaisrai. Kazlų Rūdos savivaldybės Čečetų kaime dėl neatsargaus žmonių elgesio užsidegė miško biržė. Gaisro metu išdegė apie 400 kv. metrų miško paklotės.

O Šakių rajono Lekėčių girininkijos Juškinės miške ugnis išdegino apie 25 arus miško paklotės. Šio gaisro priežastis aiškinama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius