Tris valandas policijos pralaukęs apvogtas kaunietis: „Lai pasimoko greičio iš vagių“

Liepos 11-osios rytą kaunietis Paulius pastebėjo, jog naktį buvo apvogta jo Kauno Geležinio vilko g. stovėjusi „VW Jetta“. Vagys darbavosi meistriškai: tvarkingai išlupę ir ant krūmų šalia palikę langą, jie pavogė tik multimedijos įrenginį. Tačiau labiau nei tai, jog buvo apšvarintas, vyrą supykdė policijos pareigūnai, į įvykio vietą važiavę... tris valandas!
Kauniečio Pauliaus apvogtas  automobilis „VW Jetta“
Kauniečio Pauliaus apvogtas automobilis „VW Jetta“: langą vagys paliko ant krūmų / Skaitytojo Pauliaus nuotr.

„Tai bent operatyvumas. Tikras laiko švaistymas. Pirmą kartą paskambinus 112, man liepta laukti prie automobilio ir nieko nejudinti. Kada atvažiuos – neaišku. Taip ir pralaukiau 2 val.

Suprantu, jog įvykis eilinis ir niekas nežuvo, bet darbo metu sėdėt ir laukti keletą valandų mažai kas gali.

Skambinau vėl. Informavo, kad į vagysčių iškvietimus važiuoja ir tyrėjai, todėl tai ilgiau užtrunka. Davė numerį Kauno komisariato budinčio, bet šis neatsiliepė. Cirkas be klounų. Policija labiau sunervino nei vagys, iš kurių jiems greičio reiktų pasimokyti“, – piktinosi Paulius.

Jam teko skambinti 112 ir trečią kartą. Tuomet sužinojo, jog įvykis tikrai užregistruotas. Vėl buvo padiktuotas tas pats budinčio telefono numeris. Galiausiai su kauniečiais pareigūnais pavyko susisiekti.

„Informavo, kad bus po 5 minučių. Nuo iškvietimo buvo praėjusios trys valandos. Atvykęs pareigūnas buvo malonus. Patikino, jog tik keturi tokie policininkai turi visą Kauną ir jo rajoną sužiūrėt. Būna, žmonės ir po 4 valandas laukia.

Suprantu, jog įvykis eilinis ir niekas nežuvo, bet darbo metu sėdėt ir laukti keletą valandų mažai kas gali. Ką daryt? Mašinos judint negali, palikti išdaužtu langu taip pat“, – teiravosi Paulius.

Nors mašinoje buvo įrengta apsaugos sistema, ji, matyt, nesuveikė. Vagysčių iš automobilių Geležinio vilko g., anot vyro, šiais metais būta ir daugiau. Vieta vagims tinkama: neaprėpia vaizdo kameros, matomumą užstoja krūmai.

„Darbavosi ne kaimiečiai kokie, o profesionalai. Pasiėmė, ką reikia, tai yra, multimedijos įrenginį, ir dingo. Nieko neišlaužė, nesugadino. Stiklą gražiai išėmė ir padėjo ant krūmų. Prietaisų skydelį išardė ir net varžtų neišmėtė – tvarkingai sudėjo. Wi-Fi modemo nepaėmė. Pasveikinti tik galima“, – kiek ironizavo Paulius.

Paklaustas, kokia buvo padaryta žala, vyras jos įvardyti negalėjo. Pasakė tik apytikslę – 1000 eurų.

Kauno apskrities VPK informavo, jog šiuo metu yra aiškinamasi, kodėl nukentėjusiojo pagalba nepasiekė anksčiau. Dėl šio įvykio atliekamas tarnybinis patikrinimas. Sprendžiama, ką daryti, kad tokios situacijos nepasikartotų ateityje.

„Dėkojame už suteiktą informaciją, atsižvelgsime į tai organizuodami savo tolesnę veiklą. Susiduriama su įvairiomis situacijomis – kartais pareiškėjai nelaukia pareigūnų, tiesiog paprašo jų atvykus paskambinti, kad sugrįžtų. Kartais patys atvyksta į policijos įstaigas ir parašo pareiškimą. Rekomenduojama neliesti, nejudinti apgadintos transporto priemonės, kad atvykęs ekspertas galėtų surinkti tikslius įkalčius“, – informavo Kauno apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Tumelytė.

Pasak jos, į A kategorijos pranešimus, kuomet gresia pavojus žmogaus gyvybei, sveikatai ar didelės vertės turtui, reaguojama labai skubiai – per 12 min., į B kategorijos įvykius reaguojama per 20 min., į C – per valandą. Vagystės iš/nuo automobilių priskiriamos C kategorijai.

Per 2016 m. I pusmetį visoje Kauno apskrityje registruoti 1 396 pranešimai dėl vagystės iš/nuo automobilio.

Nuo liepos 10 d. 6.00 val. iki liepos 11 d. 6.00 val. dėl vagystės nuo/iš automobilio, registruoti 5 pranešimai. Vien per praėjusią savaitę tokių pranešimų registruota 54.

Per 2016 m. I pusmetį visoje Kauno apskrityje registruoti 1 396 pranešimai dėl vagystės iš/nuo automobilio.

Iš viso, remiantis pirmojo pusmečio duomenimis, pranešimų, registruojamų per parą dėl įvairių įvykių, vidurkis siekia apie 330.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius