Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys policijai žinomi šiauliečiai Kalėdas sutiks pataisos namuose

Šiaulių organizuotiems nusikaltėliams priskiriami 27 metų Rustamas Bairamovas ir 26 metų Aimantas Kočiurovas, nuo kurių yra nukentėjęs ne vienas šiaulietis, šias Kalėdas sutiks Pataisos namuose.
Teismas
Teismas / Photos.com nuotr.
Temos: 2 Teismas Policija

Kaip informuoja Šiaulių policija, lapkričio pradžioje jie išklausė Šiaulių apygardos teismo nutartį, kuri buvo jiems griežta ir atmetė šių asmenų apeliacinius skundus dėl vasario pradžioje Šiaulių miesto apylinkės teismo nuosprendžio: Rustamui Bairamovui teko vieneri metai nelaisvės ir 2 tūkst. 600 litų bauda, Aimantui Kočiurovui – vieneri metai ir du mėnesiai nelaisvės.

Šie du vyrai, kuriems ne kartą buvo taikytas Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas, nuteisti už praėjusių metų balandžio 5 d. padarytą viešosios tvarkos pažeidimą. Kartu su jais nusikalstant dalyvavo ir 31-nerių metų Vytautas Druktenis. Tačiau jam susitaikius su nukentėjusiuoju, jis nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas.

Incidentas įvyko Lieporių mikrorajone esančiame bare „Dominyka“. Minėtos dienos vakare čia užsuko R. Bairamovas ir V. Druktenis. Žirnius užgerdami šampanu, jie padavėjos pradėjo reikalauti baro savininko D.U., kurį V. Druktenis pažįsta jau daugelį metų, telefono numerio. Kadangi vyrai buvo labai pikti, išsigandusi barmenė davė jiems reikalaujamą telefono numerį. Šie, paskambinę baro savininkui, pakvietė jį atvažiuoti.

Kol savininkas taksi važiavo į barą, šie du lankytojai įsisiautėję sudaužė šampano taurę, lėkštę, padėklą. R. Bairamovas teisme bandė aiškinti, kad daiktai netyčia jam iškrito iš rankų. Pasirodo, tą vakarą buvo ir daugiau „netyčia“. V. Druktenis baro savininkui „netyčia“ į krūtinę dūrė šakute ir smūgiavo, o R. Bairamovas, paėmęs už kaklo, jį smaugė.

Kaip teisme teigė įtariamieji, visa tai buvo daroma ne iš piktos valios, tiesiog nukentėjusysis, kuris buvo pardrėbtas ant žemės, jų gestus ir mostus ne taip suprato. Jie, pasirodo, ritosi ir stumdėsi tiesiog juokaudami.

Šį incidentą lydėjo necenzūrinių žodžių lavina ir grasinimas susidoroti. Grumtynių metu bare atsirado A. Kočiurovas, kuris, prisijungęs prie savo sėbrų, ėmė spardyti baro savininką. Šis vaizdas barmenei visai nepriminė žaidimo, kaip bandė įteigti įtariamieji, todėl, griebusi telefoną, ji iškvietė policijos pareigūnus.

Trijulei dėl viešosios tvarkos pažeidimo buvo pareikšti įtarimai ir šių metų vasarį jie išklausė teismo nuosprendį, kuriuo R. Bairamovui ir A. Kočiurovui buvo atimta laisvė. Organizuotiems nusikaltėliams tokia sankcija nepatiko ir jie nuosprendį apskundė. Tačiau vis dėlto su juo teks susitaikyti, nes Šiaulių apygardos teismas jiems nebuvo mielaširdingas ir jų skundo netenkino. Keturis kartus už vagystę, plėšimą, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymą ir viešosios tvarkos pažeidimą teisto R. Bairamovo biografiją papildė dar vienas teistumas. Šiaulietis šiuo metu jau įsijungė į Pataisos namų kontingentą ir atlieka bausmę už išpuolį prieš „Dominykos“ savininką.

A. Kočiurovas Pataisos namuose bus ilgiau už savo draugelį, nes turės atlikti dar ir bausmę už sukeltą eismo įvykį. Šių metų gegužės 6-ąją jis Šiauliuose, Tilžės g., vairuodamas automobilį Audi A8, įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su automobiliu VW Golf, kurio vairuotojas žuvo.

Pats A. Kočiurovas irgi patyrė sužalojimų – buvo sumuštas stuburas ir galva, sukrėstos galvos smegenys. Specialistų pateiktoje išvadoje konstatuota, kad jo šlapime aptikti kokaino ir marihuanos pėdsakai. Anksčiau už teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymą, vagystę, plėšimą ir sukčiavimą teistas vyras buvo suimtas ir teismo sulaukė Tardymo izoliatoriuje. Čia jis atsidūrė, nepraėjus net mėnesiui po savo vedybų.

Išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą, teismas A. Kočiurovui skyrė 4 metus ir 2 mėnesius laisvės atėmimo. Tardymo izoliatoriuje jis sulaukė ir nuosprendžio už pernai padarytą viešosios tvarkos pažeidimą „Dominykos“ bare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius