-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys šiaulietės stos prieš teismą dėl sukčiavimo motinystės pašalpomis

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Šiaulių apskrities skyriaus pareigūnai baigė tyrimą, susijusį su daugiau nei 140 tūkstančių litų motinystės (tėvystės) pašalpos įgijimu apgaule. Šiaulių apygardos prokuroras kaltinimus dėl sukčiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo ir dokumentų klastojimo pareiškė buvusiai vienos statybos bendrovės direktorei R.D. (gim. 1976 m.) ir toje pačioje įmonėje dizainere ir ekologe dirbusioms moterims.
Byla bus nagrinėjama Šiaulių miesto apylinkės teisme
Byla bus nagrinėjama Šiaulių miesto apylinkės teisme / Evelinos Butkutės/15min.lt nuotr.

Kaip informuoja Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, tyrimo metu nustatyta, kad buvusi bendrovės direktorė R.D. priėmė E.K. (gim. 1973 m.) dirbti dizainere, o V.L. (gim. 1984 m.) – ekologe. Bendrovės dokumentuose, pateiktuose „Sodrai“, nurodyta, kad bendrovė dizainere ir ekologe dirbančioms moterims priskaičiavo po 4 tūkstančius litų atlyginimo.

Tyrimo metu nustatyta, kad tuo metu pati įmonės direktorė R.D. gavo 800 litų darbo užmokestį, o kiti darbuotojai dėl nepakankamo užsakymų kiekio buvo atleidžiami iš darbo. Be to, įmonė tuo metu jau dirbo nuostolingai – šiuo metu jai paskelbtas bankrotas.

Įtariama, kad bendrovėje, kuri vertėsi pastatų statyba, ruošė techninius projektus, prekiavo statybinėmis medžiagomis, buvo klastojami duomenys ir dokumentai apie tariamai naujoms darbuotojoms skirtą atlyginimą.

Tokiu būdu dizainerei E.K. ir ekologei V.L. nuo 2008 m. lapkričio iki 2009 m. liepos mėnesio išmokėta per 20 tūkstančių litų Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos biudžeto lėšų. Pažymėtina, kad jei abi įtariamosios nebūtų įsidarbinusios, tiek motinystės, tiek motinystės (tėvystės) pašalpos joms nebūtų mokamos.

Per dvejus metus fiktyviai įdarbintos moterys bendrai būtų gavusios daugiau nei 140 tūkstančių litų motinystės (tėvystės) pašalpos.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių miesto apylinkės teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius