-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Trys vilniečiai įtariami per ginkluotą apiplėšimą pagrobę fotoaparatus, mobiliuosius, kompiuterį, laikrodį ir kitą turtą

Sulaikyti trys įžūlūs įtariamieji plėšikai. Vilniaus policija prašo visuomenės pagalbos demaskuojant jų ankstesnius žygdarbius.
Įtariamasis
Įtariamasis / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriuje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo, padaryto įsibraunant į patalpą (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 2 d.).

Liepos 2 d. Vilniaus policija gavo 23-jų metų piliečio pareiškimą, kad tą pačią dieną, apie 8 val., į vieną iš Šaltkalvių gatvėje esančių butų įsibrovė du nepažįstami vyriškiai, jam pagrasinę peiliu, pagrobė fotoaparatus, mobiliojo ryšio telefonus, kompiuterį, laikrodį ir kitus daiktus.  

Liepos 3 d. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus tyrėjai dėl šio nusikaltimo pareiškė įtarimus trims, ankščiau ne kartą teistiems vilniečiams – A. Z. (gimusiam 1986 m.), R. K. (gimusiam 1988 m.) ir T. M. (gimusiam 1978 m.). Įtariama, kad A. Z. stebėjo aplinką ir judėjimą šalia nusikaltimo vietos, o kiti du jo bendrininkai įsibrovė į butą, kur miegojo nukentėjusysis, ir jį apiplėšė.

Vilniaus miesto apylinkės teismas įtariamiesiems paskyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams, jie izoliuoti nuo visuomenės ir patalpinti į Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą. Už šį nusikaltimą vyrams gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai mano, kad šie asmenys padarė ir daugiau analogiškų nusikaltimų Vilniaus mieste, todėl prašo piliečių, nukentėjusių nuo šių įtariamųjų ar turinčių kitokių duomenų apie jų nusikalstamą veiklą, kreiptis į Vilniaus policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyrių telefonais (8 5) 271 6188 arba (8 5) 271 6207.

VIDEO: Sulaikyti įžūlūs plėšikai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius